logo

Taller de cromatografia

Analitzar el sòl agrícola és interessant per saber quins nutrients té l'hort i les seves carències. Un anàlisi químic ens indicarà els elements minerals i la matèria orgànica presents a la terra però no si són plenament assimilables per les plantes. En conreu ecològic és important l'interacció dels minerals, la matèria orgànica i la microbiologia. I això és el que ens indica la cromatografia.
La cromatografia bàsicament consisteix a dissoldre una mostra de terra en sosa càustica per impregnar un disc de paper secant prèviament impregnat de nitrat de plata com a revelador, un cop assecat, i exposant-lo a la llum ens dibuixa una imatge similar a l'iris d'un ull, que per a qui sap interpretar-la li ensenya les qualitats de l'hort, igualment es pot fer amb una mostra de compost.
Qui estigui interessat en el tema el dissabte 30 de març tindrà l'oportunitat de fer un taller amb Ramón Sainz de la Maza expert en agricultura regenerativa, a L'Espai de Roda de Ter: (Avda. Diputació 7.)
El taller estarà limitat a un màxim de 25 places i cal fer la inscripció prèvia a espaisactius@rodadeter.cat tel: 938540457. Cal portar una mostra de terra ben seca, cal deixar-la 10 dies dins de casa, i també si es vol una mostra de compost ja fet, igualment ben sec.
El diumenge 7 d'abril, dins la fira de la llavor, s'exposaran les cromatografies, es podran fer consultes i es lliuraran els premis a la millor terra i el millor compost.
Data:
Lloc:
L'ESPAI
Av. Diputació, 7
08510 - Roda de Ter
Telèfon: 93 854 04 57
Correu electrònic: lespai@lespai.cat
Web: http://www.lespai.cat/

Arxius relacionatsAjuntament de Roda de Ter
Pl.Major, 4 - 08510 Roda de Ter (Barcelona)
Tel 93 850 00 75 - Fax 93 854 09 31