Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Biografia

Miquel Obiols
Ampliar en una finestra emergent Miquel Obiols
BIOGRAFIA

Miquel Obiols (Prat) neix a Roda de Ter, el 14 d'abril de 1945, 14 anys després de proclamar-se la República. És fill de Can Sempre, botiguers de grans i farines (per part de pare) i de Can Carriel, pastissers (per part de mare). Estudia a l'escola parroquial sota la influència del mestre Senyor Míliu (Emili Teixidor). Després, fa el batxillerat a Sant Miquel dels Sants de Vic. Estudia Farmàcia perquè l'avi Sempre i l'apotecari, el Sr.Eduard, li fiquen al cap.

Però a ell li agraden els llibres i les tertúlies literàries del grup de Roda (Miquel Martí i Pol, Àngels Prat, Carme Crous i d'altres). Abandona Farmàcia just abans d'acabar i es llicencia en Filologia Romànica. Exerceix de professor de llengua, a Barcelona, durant deu anys. Fa molt teatre amb els alumnes. Es casa amb una mestra de Taradell (Mariona Autonell) i tenen dues filles (Berta i Aina).

L'any 1976 publica el primer llibre (Ai, Filomena, Filomena!) i inventa el primer programa infantil en català (Terra d'escudella), amb un amic (Josep M. Vidal) i Comediants.

A partir d'aleshores ja no deixa de fer televisió i d'escriure. Viu a Barcelona (primer al Putget i ara a l'Eixample). I no s'oblida de regar les seves arrels (proposa un Parc Escrit per a Roda i té una casa amb jardí de lletres a Taradell). Treballa divuit anys a TVE de Catalunya (Sant Cugat) i cinc anys a CANAL+, sempre des de Barcelona. Crea i dirigeix més de 10 programes de televisió i publica 14 llibres. Té molts premis. Ha estat traduït a l'anglès, al castellà, a l'eslovè, al gallec, al txec i al xinès. És un apassionat del teatre, del cinema i de la pintura. Actualment es dedica a inventar nous projectes televisius (per a qualsevol cadena i també per a Internet) des de la productora DiagonalTV. I continua escrivint. Acaba d'enllestir un nou llibre ( amb el pintor Joan Cruspinera ), que encara no s'ha publicat.

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: