Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

El Centre d'Interès de la Fira de la Llavor de la Biblioteca, a punt!

Bookmark and Share
Logotip Biblioteca Bac de Roda
Ampliar en una finestra emergent Logotip Biblioteca Bac de Roda
Data de publicació: 31.03.17 10:01
Un centre d'interès té com a objectiu principal agrupar diversos documents, que per classificació temàtica estarien separats als prestatges, en un espai físic comú sota el paraigua d'un gran tema, en el nostre cas, la Fira de la Llavor.

Com cada any des de la Biblioteca Bac de Roda es fa costat a la Fira de Llavor. Amb aquesta nova edició, tal i com es va avançar en el butlletí, es vol consolidar el seu compromís amb la Fira de manera permanent amb la creació del Centre d'Interès de la Fira de la Llavor. I què vol dir això?. Un centre d'interès té com a objectiu principal agrupar diversos documents, que per classificació temàtica estarien separats als prestatges, en un espai físic comú sota el paraigua d'un gran tema, en el nostre cas, la Fira de la Llavor. Aquests racons temàtics es promouen per donar resposta a la necessitat d'ajudar i facilitar a l'usuari la seva recerca d'informació. Per altra banda, també contribueixen a donar visibilitat a documents que restarien dispersos en diferents punts de la Biblioteca. Per poder-los distingir amb claredat, tenen un pictograma identificatiu a la part superior del llom.

Seguint aquesta premissa, s'ahn aplegat a les lleixes tots els documents de les matèries que es deriven i relacionen amb la Fira: llavors, agricultura biològica, horticultura, plantes aromàtiques i medicinals, aliments naturals, conserves, cuina amb hortalisses, llegums i plantes, …. Aquest fons s'anirà ampliant amb noves publicacions i matèries que vagi tractant la Fira. Així, com a gran novetat d'enguany, la Biblioteca ha adquirit un seguit de documents relacionats amb la sobirania alimentària i l'Slow Food, un dels temes que es parlarà en aquesta edició. Aquestes en són algunes mostres:

- DUCH, Gustavo. No vamos a tragar : la soberanía alimentaria : una alternativa frente a la agroindustria. Barcelona : Libros del Lince, 2014.
- GASCÓN, Jordi ; MONTAGUT, Xavier. Alimentos desperdiciados : un análisis del derroche alimentario desde la soberanía alimentaria. Barcelona : Icaria, 2014.
- GASCÓN, Jordi ; MONTAGUT, Xavier. Banco de alimentos : ¿combatir el hambre con las sobras?. Barcelona : Icaria, 2015.
- LLARGUÉS, Josefina. Slow fast food : alimentar el cuerpo y las emociones. Barcelona : Comanegra, 2016.
- MANCUSO, Stefano ; PETRINI, Carlo. Biodiversos. Barcelona : Galaxía Gutenberg, 2016.
- ORTIZ PÉREZ, Samuel. Un espacio cooperativo : soberanía alimentaria y solidaridad internacionalista campesina. Barcelona : Icaria, 2015.

També ja podeu venir a visitar les ja tradicionals exposicions de llibres sobre la Fira en els diferents espais de la Biblioteca. Molt bona Fira!

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: