Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Preservació de la fauna que habita en edificis

Bookmark and Share
cartell dels agents rurals informant dels ocells en perill
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 12.04.17 09:45
Algunes espècies d'ocells protegides habiten en edificis, fer-los mal o malmetre els nius està regeulat pel codi penal i és delicte.

Algunes espècies que nidifiquen i viuen en els edificis són beneficioses per a les persones. Els forats de ventilació de sostres i terrats, les mitgeres amb forats, els ampits de les façanes, etc. Són espais potencialment aptes pera a aquestes espècies i cal preservar-los. No en tanqueu l'accés ni els inutilitzeu.

Altres estructures dels edificis són trampes mortals per a aquestes espècies, com ara tubs d'extracció de fums de cuines i calderes. Cal protegir-los amb reixetes o terminals adients per impedir que els animals puguin caure-hi i morir.


La majoria d'aquestes espècies estan protegides per la llei i és prohibit de causar-los dany i destruir-ne els nius. El Codi penal tipifica com a delicte la destrucció dels nius d'espències protegides. Algunes d'aquestes espècies són les següents:
Falciots (Apus apus), Ballesters (Tachymarptis melba), oreneta cuablanca (Delichon urbica), oreneta vulgar (Hirundo rústica), ratpenats (diverses espècies), xoriguers (Falco tinnunculus), falcons (falco peregrinus) i gralles (Corvus monedula)

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: