Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Roda't: el circuit de salut i cultura de Roda de Ter

Bookmark and Share
Anna Reina, Yolanda Tristancho i Ivan Terricabras, en un dels 12 punts QR que formen el circuit.
Ampliar en una finestra emergent Anna Reina, Yolanda Tristancho i Ivan Terricabras, en un dels 12 punts QR que formen el circuit.
Imatge del logotip del circuit de salut i cultura de Roda de Ter: 'Roda't'
Ampliar en una finestra emergent Imatge del logotip del circuit de salut i cultura de Roda de Ter: 'Roda't'
Data de publicació: 09.06.17 11:16
Avui 9 de juny es fa la presentació pública d'aquest circuit saludable, format per 12 punts, dissenyat per treballar el cos i nodrir la ment. Per poder seguir el circuit sense predre's ni un detall, és important portar un telèfon mòbil.

L’Ajuntament de Roda de Ter engega un nou projecte que porta per nom: “Roda’t”, circuit de salut i cultura de Roda de Ter. Aquesta iniciativa presenta diversos itineraris condicionats i senyalitzats de forma permanent destinats a fer-hi activitat física. A més, es podrà gaudir del poble, al mateix temps que es difonen els seus elements d’interès urbà, històric, cultural, patrimonial i natural, tot interactuant amb els continguts digitals que es podran descobrir mitjançant la lectura dels codis QR o navegant pel web (www.roda-t.cat).

És un circuit saludable, format per 12 punts, dissenyat per treballar el cos i nodrir la ment. Hi ha un itinerari base de 6 km de longitud i 5 extensions de ruta a partir de les quals es podrà fer fins a 5 combinacions i recorreguts diferents de fins a 11 km. Tot i que s’indiqui un inici i un final, el recorregut és circular i les extensions de ruta s’enllacen entre si. Per tant, es pot començar i acabar on es cregui convenient. Es recomana portar el telèfon mòbil per poder anar consultant la informació que anireu trobant en els diversos punts.

La regidora de Salut, Yolanda Tristancho, va presentar el nou circuit a la premsa el dimecres 7 de juny i va explicar que el motiu pel qual s’ha tirat endavant un projecte tan interactiu és per atraure un públic ampli i divers a caminar. Per aquest motiu, s’ha sumat exercici físic i coneixement de l’entorn a les noves tecnologies mitjançant els codis QR, una pàgina web i el telèfon mòbil. La regidora estava acompanyada a la roda de premsa per Anna Reina i Ivan Terricabras, coordinadors del projecte. Terricabras s’ha encarregat de la part de recorreguts i exercici físic i va recordar que “l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que es facin de 8.000 a 10.000 passes al dia”. Aquests recorreguts es poden fer servir com a suport o incentiu d’una dieta ja que hi ha detallats els quilòmetres, les passes, el temps, les calories, l’ascens, el descens... A la pàgina web també hi ha diverses taules d’exercici i estiraments que fins i tot es poden fer a casa. Terricabras va afegir que s’ha habilitat un espai al marge esquerra del Passeig del Ter on s’hi ha agrupat els diversos aparells per fer activitat física que estaven repartits en diversos indrets del poble.

Per la seva part, Reina és la persona que s’ha encarregat de la part gràfica dels mapes, pàgina web, mapes interactius, codis QR, cartelleria... Per omplir el circuit del contingut cultural, s’ha comptat amb la col•laboració de l’Arxiu de la Memòria Històrica de Roda, Maria Ocaña (Museu de l’Esquerda), l’EAP de Roda de Ter, Sebastià Riera, Jordi Martí, Xevi Teixidor, Clara Teixidor, la Fundació Miquel Martí i Pol i properament també s’hi afegirà l’Escola de Música Intermunicipal de Roda de Ter i l’Esquirol El Faristol. “La pàgina web està viva i la idea és anar-hi afegint nous continguts”, assegura Reina. També s’ha creat un perfil d’Instagram.

PRESENTACIÓ PÚBLICA I CAMINADA

La presentació del projecte es farà en un acte obert a tots els veïns i veïnes de la població, el qual tindrà lloc el divendres 9 de juny, a les 8 del vespre a la sala polivalent de la Biblioteca Bac de Roda.
L'acte consistirà en la presentació de la web i l'explicació dels funcionament dels codis QR. L'acte d'inauguració del circuit es farà el diumenge 11 de juny, amb una passejada que començarà a les 9 del matí amb sortida de la Plaça Major de Roda. Durant la passejada, s'anirà presentant alguns dels punts dels codis QR del circuit. Està adreçat a tots els públics i el recorregut és de 5 km. En acabar la ruta, hi haurà un esmorzar saludable. Durant el recorregut, és important portar telèfon mòbil per poder seguir el circuit sene perdre's ni un detall.

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: