Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Les obres de l'escola Emili Teixidor van a bon ritme i es podrà estrenar a principis del 2018

Bookmark and Share
Visita d'obres a les obres de l'edifici definitiu de l'escola Emili Teixidor, el 25 de juliol de 2017.
Ampliar en una finestra emergent Visita d'obres a les obres de l'edifici definitiu de l'escola Emili Teixidor, el 25 de juliol de 201
Visita d'obres a les obres de l'edifici definitiu de l'escola Emili Teixidor, el 25 de juliol de 2017.
Ampliar en una finestra emergent Visita d'obres a les obres de l'edifici definitiu de l'escola Emili Teixidor, el 25 de juliol de 201
Data de publicació: 27.07.17 09:31
El dimarts 25 de juliol es va fer una visita d'obres a la que hi van assistir representants del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Roda de Ter i la direcció de l'escola.

“Any nou, escola nova”. Aquest és el compromís que es va agafar des de la Generalita de Catalunya el dimarts 25 de juliol durant la visita d’obres que es va realitzar a l’edifici definitiu de l’escola Emili Teixidor que s’està construint a la Plaça Espanya. Aquestes van ser paraules del fins aquell mateix moment director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Antoni Massegú. La visita s’obres va estar convocada pel departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que és qui s’encarrega de l’obra, i hi van assistir membres del consistori rodenc a més de membres de l’equip directiu de la mateixa escola d’infantil i primària. Massegú va assegurar que seguirà l’obra amb interès “encara que no en siguem usufructuaris” i va anunciar que a partir de l’endemà mateix de la visita d’obres passa a ocupar el càrrec de director general de Centres Públics del Departament d'Ensenyament, arran dels canvis que s’han produït al Govern.

La visita va consistir en un recorregut pels voltants de l’escola, un edifici de dues plantes que comptarà amb un gimnàs i també cuina pròpia. És un edifici adaptat al pendent del terreny on s’ha ubicat i que un dels esculls principals amb el que s'ha trobat ha estat la gran quantitat de roca que hi ha, la qual cosa ha obligat a fer diverses voladures. Precisament les obres es van haver d'aturar unes setmanes a l'espera dels permisos per fer les voladures i no s'ha pogut entregar l'obra aquest mes de juliol per iniciar-hi el curs 2017-2018. La comitiva va continuar la visita a les dependències interiors.

La regidora d’Educació, Yolanda Tristancho, juntament amb la resta de membres assistents a la visita d’obres, estava molt interessada en saber si les obres avançaven segons el calendari previst. Els responsables de l’obra van assegurar que l’edifici s’entregaria acabat a finals del mes d’octubre: “L’obra té un bon ritme i no hi ha d’haver cap problema” per entregar-la dins els terminis previstos. A partir d’aquí, faltarà acabar les instal·lacions relacionades amb els serveis i col·locar-hi tot el mobiliari. Massegú va avançar que la Generalitat de Catalunya facilitarà la majoria de material de la llista que la mateixa escola va fer arribar al departament d’ensenyament, una informació que va ser rebuda amb gran satisfecció per part de l'escola i l'ajuntament. Aquest material està valorat en més de 10.000 euros i consta de cadires, taules, prestatges, llibreries, armaris, pupitres, etc.

Des de la direcció de l’escola i el mateix Ajuntament de Roda de Ter s’ha pres la decisió que el trasllat de l’escola es farà durant el període de Nadal. Una bona manera de començar l’any 2018 després de més de 10 anys de provisionalitat a les antigues escola Sant Joan.

Podeu consultar les fotografies de la visita d'obres a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament de Roda de Ter o clicant aquí.

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: