Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Ple extraordinari de l'Ajuntament de Roda de Ter: 7 de novembre de 2017

Bookmark and Share
L’Ajuntament va aprovar una declaració institucional per a la llibertat dels presos i preses polítics.
Ampliar en una finestra emergent L’Ajuntament va aprovar una declaració institucional per a la llibertat dels presos i preses polític
Data de publicació: 09.11.17 11:59
L’Ajuntament de Roda de Ter va celebrar el dimarts 7 de novembre un ple extraordinari amb el punt de l’ordre del dia: Aprovar l’addenda al conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Fundació Privada Miquel Martí i Pol. També es va aprovar una declaració institucional per a la llibertat dels presos i preses polítics, relacionada amb el procés polític que està vivint Catalunya.

L’Ajuntament de Roda de Ter va celebrar el dimarts 7 de novembre un ple extraordinari amb el punt de l’ordre del dia: Aprovar l’addenda al conveni de col•laboració amb la Diputació de Barcelona i la Fundació Privada Miquel Martí i Pol. El punt va ser aprovat per unanimitat amb els vots a favor de l’equip de govern format per Independents per al Progrés de Roda (IPR) i Partit Demòcrata Català (PDeCat) i el grup de l’oposició Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).
L’Ajuntament de Roda de Ter va aprovar aquest document addicional al conveni amb la Diputació de Barcelona i la Fundació Privada Miquel Martí en relació al compromís sobre la constitució del dret real d’usdefruit del llegat del poeta per part de la Diputació de Barcelona en favor de la Fundació Miquel Martí i Pol, la determinació de les aportacions econòmiques de la Diputació de Barcelona i el compromís de dissenyar les línies d’actuació i de col·laboració futura entres ambdues institucions en ordre a la viabilitat de funcionament i desenvolupament futurs de la Fundació, amb motiu de la revisió del seu contingut i la seva adaptació a les previsions de la Llei 40/2015, aprovada per acord del Ple de la Diputació de Barcelona en sessió de 26 d’octubre de 2017. La regidora de Cultura, Francesca Costa, va explicar que s’ha hagut de convocar un ple extraordinari per aprovar aquest punt per tal que Diputació de Barcelona pugui tramitar l’ingrés dels diners anuals que estipula el conveni abans d’acabar el 2017.

En aquest ple extraordinari, l’Ajuntament de Roda de Ter també va aprovar una declaració institucional per a la llibertat dels presos i preses polítics, relacionada amb el procés polític que està vivint Catalunya. Amb aquesta declaració institucional, el ple va rebutjar l’escalada repressiva dels darrers mesos i exigir l’excarceració immediata de tots els presos polítics que ho són malgrat haver actuat sempre pacíficament i democràtica, d’acord amb el mandat sorgit de les urnes. La declaració institucional també expressa el ple suport al Govern legítim de la Generalitat de Catalunya, encapçalat pel Molt Honorable president Carles Puigdemont i per l’Honorable vicepresident Oriol Junqueras.

En aquest ple extraordinari es va excusar l’assistència de l’alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, que estava de viatge a Brussel·les amb altres alcaldes per denunciar l’empresonament de part del govern català. El viatge a Brussel•les forma part del conjunt d’accions que les dues entitats municipalistes, AMI i l’ACM, van decidir emprendre després de l’empresonament de part del govern català i de l’ordre de detenció internacional emesa per la justícia espanyola contra la resta de l’executiu, entre els quals el president Carles Puigdemont, que està exiliat a Brussel·les.


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: