Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Ja podeu sol·licitar la T-16, la targeta de transport públic per als nens i nenes de 4 a 16 anys

Bookmark and Share
Imatge de la targeta T-16
Ampliar en una finestra emergent Imatge de la targeta T-16
Data de publicació: 24.01.18 11:40
La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes dels 4 fins al 31 de desembre de l'any en que compleixen els 16 anys que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena.

L’Ajuntament de Roda de Ter ha fet arribar cartes a les famílies amb fills d’entre 4 i 16 anys d’edat per informar que poden sol·licitar el títol de transport T-16. La T-16 és un títol personalitzat amb el nom del nen o nena i el DNI/NIE/passaport/llibre de família, amb el qual el fill/filla podrà viatjar gratuïtament i de manera il·limitada, des dels 4 anys i fins els 16 anys, en qualsevol servei de la Xarxa de transport públic, sempre dins de la zona tarifària on estigui empadronat.

En el cas de Roda de Ter, la T-16 és vàlida per la zona 6F (Calldetenes, Folgueroles, Gurb, Les Masies de Roda, Oristà, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau, Sant Julià de Vilatorta, Sant Sadurní d’Osormort, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Tavèrnoles, Vic i Vilanova de Sau). Podeu consultar les zones tarifàries en el web www.amtu.cat. Aquesta tarjeta s’ha de validar a cada viatge i només la pot fer servir el nen o nena que en sigui el titular.

La tarjeta T-16 només té un cost inicial de 35€, per despeses d’emissió i gestió, que us serà repercutit en el momento de la sol·licitud. Posteriorment, se us renovarà de forma automática i gratuïta cada dos anys, fins el 31 de desembre de l’any en què el fil/filla compleixi els 16 anys. D’aquesta manera, aquest títol de transport dóna plena cobertura durant tota l’etapa d’escolarització obligatòria, objecitu principal pel qual fou creat, però també pretén ensenyar als nostres joves els avantatges de moure’s utitiltizant el transport públic.

Per sol·licitar-la, cal posar-se en contacte amb l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), a través del telèfon 902 444 012 o del web www.t-16.cat.
Aquesta sol·licitud es pot fer arran de l’acord aprovat pel Consell de l’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM), integrat majoritàriament per la Generalitat de Catalunya i on l’Ajuntament de Roda de ter hi té representació a través de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport urbà (AMTU). L’Ajuntament de Roda de Ter va aprovar en el ple de gener l’adhesió a l’Associació de municipis per la mobilitat i el transport urbà (AMTU).

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: