Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

L'inici de les classes a l'edifici definitiu de l'Escola Emili Teixidor està previst pel 13 de febrer

Bookmark and Share
Una imatge de la façana del nou edifici de l'escola Emili Teixidor.
Ampliar en una finestra emergent Una imatge de la façana del nou edifici de l'escola Emili Teixidor.
Data de publicació: 01.02.18 11:46
Els alumnes i personal docent de l’escola d’infantil i primària Emili Teixidor de Roda de Ter podran estrenar l’edifici definitiu el dimarts 13 de febrer. Així ho ha anunciat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Roda de Ter, Yolanda Tristancho. Ben aviat començaran les tasques de trasllat, les quals aniran a càrrec d’una empresa i comptaran amb la col•laboració de la Brigada municipal de l’ajuntament. Finalment, la Generalitat de Catalunya, qui s’ha fet càrrec de l’obra, ha destinat una partida per contractar aquest servei de trasllat. També està previst que entre dimecres i dissabte d’aquesta setmana, l’empresa de neteja deixi l’edifici completament net.
El trasllat comença el dilluns dia 5 de febrer. Primer s’instal•larà el mobiliari nou que s’ha comprat per al nou edifici i després es començarà a fer trasllat del material i mobiliari de l’edifici on actualment s’hi estan impartint les classes. L’activitat docent només s’haurà d’aturar un dia. S’aprofitarà que el dijous 8 de febrer els alumnes seran d’excursió, coincidint amb Dijous Llarder, per començar a fer el trasllat del material i mobiliari que utilitzen actualment.
L’únic dia que l’escola aturarà les classes pel trasllat serà el divendres 9 de febrer. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Roda de Ter organitzarà uns tallers com a servei d’acollida per aquells alumnes que no tinguin alternativa. Queda encara per concretar el tipus de tallers i el lloc on es faran, en funció del nombre d’alumnes que necessitin acollir-se a aquest servei. El trasllat continuarà fins el dia 12 de febrer, que l’escola està tancada per coincidir en festa lectiva.
Està prevista una jornada de portes obertes pel dia 4 de març, de les 10 del matí a la 1 del migdia, on tothom que ho desitgi podrà visitar les noves instal•lacions, situades a la Plaça Espanya. La regidora Yolanda Tristancho n’ha destacat del nou edifici que: “Fa molt de goig, té molta il•luminació, hi ha menjador, un pati molt gran, biblioteca, gimnàs... En general, es tracta d’un edifici on tots els espais són increïbles”.
Recordem que l’escola Emili Teixidor ha estat ubicada durant 10 anys en un espai provisional a l’edifici de les antigues Escoles Sant Joan, propietat del Bisbat de Vic. L’edifici provisional va haver de ser ampliat amb diverses aules prefabricada per poder-hi encabir tots els alumnes i, per exemple, l’assignatura d’educació física s’impartia al pavelló municipal d’esports per no comptar amb gimnàs propi.
Pel que fa a la inauguració oficial de l’escola, encara està per concretar el dia en funció dels esdeviments polítics que està vivint el país i la constitució definitiva del Govern de la Generalitat.

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: