Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

25a edició del cicle de conferències del Museu Arqueològic de l’Esquerda: “Arqueologia insòlita”

Bookmark and Share
Imatge del cartell del 25è cicle de conferències del Museu de l'Esquerda: 'Arqueologia insòlita'
Ampliar en una finestra emergent Imatge del cartell del 25è cicle de conferències del Museu de l'Esquerda: 'Arqueologia insòlita'
Data de publicació: 28.02.18 15:57
L’any 1994 començava un primer cicle de conferències organitzat pel Museu Arqueològic de l’Esquerda.

Arqueologia insòlita és el títol del cicle de conferències d’enguany, el que fa 25. L’any 1994 començava un primer cicle de conferències organitzat pel Museu Arqueològic de l’Esquerda. En aquell moment l’integraven cinc conferències de temàtica diversa, després es va optar per desenvolupar un tema, i finalment per fer tres conferències i visitar un jaciment. Sobre la temàtica, s’ha parlat d’arqueologia i turisme, arqueologia de la crisi, arqueologia sota la ciutat, la dona i el treball, ciutadelles ibèriques, les arts del foc, dinosaures, rutes comercials al llarg de la història, els 700 anys de l’última destrucció de l’Esquerda, visigots, els orígens del món ibèric, entre el mite i la realitat, castells i monestirs medievals, de la dracma a l’euro, etc.
Hem comptat amb més de 100 conferenciants, persones que treballen en la recerca arqueològica i en altres àmbits, economistes, antropòlegs físics i culturals, escriptors, etc. Alguns que ens han deixat, com el Dr. Manuel Riu i Riu, el Dr. Fabià Estapé, el Dr. Peter Reynolds, els escriptors M. Àngels Anglada i Pep Subirós. I una llistat molt llarg d’historiadors/res i arqueòlegs/gues que treballen per donar a conèixer la seva recerca en l’àmbit de l’arqueologia i la història. La llista és molt llarga.
Ens aquests anys, un públic fidel ha seguit les conferències i ens ha acompanyat a conèixer diferents centres patrimonials de primer ordre, com les coves de Serinyà, el Museu de Badalona, la Barcelona romana, el Museu de les Mines de Cercs i el conjunt de petjades de dinosaure de Fumanya, la Seu d’Ègara , Ullastret o el castell de Montsoriu. Moltes gràcies a tots els conferenciants i al públic que ens segueix i que ha fet possible que el cicle hagi mantingut tota aquesta trajectòria. Cada nou cicle està pensat amb il·lusió i amb el desig que tingui molt interès. Gràcies.

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: