Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Festival Audiovisual Miquel Obiols 2018

Bookmark and Share
Imatge del cartell del FAMO 2018
Ampliar en una finestra emergent Imatge del cartell del FAMO 2018
Data de publicació: 14.03.18 13:35
Totes les obres finalistes, es projectaran al Teatre Eliseu, en un acte públic i gratuït, a les 7 de la tarda, del dissabte 5 de maig.

FAMO són les sigles del Festival Audiovisual Miquel Obiols i és el nom de la nova entitat que acaba de néixer a Roda de Ter i Les Masies de Roda. Els seus creadors, l’anomenen de manera abreujada, FAMO. De fet, la nova entitat representa d’una banda una certa continuïtat de l’antiga comissió del GFR –Grup Fotogràfic Roda- creadora del Festival i, de l’altra, neix amb la ferma voluntat d’aportar noves iniciatives al món audiovisual. Especifiquem-ho.

Com és sabut, en un primer moment, allà pel ja llunyà 2013, el Festival va crear un concurs audiovisual anual per incentivar la creativitat, especialment, de joves autors del camp de la imatge (vídeo i, posteriorment, també fotografia). Aquesta iniciativa es manté i, en les darreres dues edicions, hi ha introduït una particularitat artística rellevant: el selfie-autoretrat. D’aquesta manera, els participants poden presentar dues obres al concurs –una per a cadascuna de les dues categories: vídeo i fotografia-, però sempre cenyint-se a la particular temàtica. Només cal visitar el bloc del FAMO per adonar-se de la immensa qualitat i originalitat, així com de l’inacabable talent creatiu, dels joves artistes.

Tal com especifiquen les Bases del concurs, el dia 9 d’abril d’enguany acaba el període de recepció d’originals –tant de fotografia com de vídeo-. Els organitzadors, esperen amb la màxima il·lusió un any més l’arribada de les obres, les quals, varen provenir, en la darrera edició, de diversos punts de la geografia estatal i de més enllà de l’Atlàntic, especialment de Sud-Amèrica; a banda, és clar, de les provinents de la nostra comarca i del nostre país.

El dia 14, es reunirà el Jurat qualificador per determinar tant les obres finalistes com les guanyadores. Totes les obres finalistes, es projectaran al Teatre Eliseu, en un acte públic i gratuït, a les 7 de la tarda, del dissabte 5 de maig. En aquest mateix acte, que estarà amenitzat musicalment en directe pel grup La Diminuta en Quartet, el públic assistent decidirà un any més amb el seu vot les dues obres guanyadores –una per a cada categoria; és a dir, les dues que rebran el reconeixement i el premi del públic: un dinar per a dues persones al Parador de Turisme Vic-Sau

En arribar a aquesta sisena edició, l’organització ha fet un nou pas, gràcies a les col·laboracions dels dos Ajuntaments, i de diversos patrocinadors –entre els quals, alguns de tan prestigi en el camp de l’audiovisual com l’ESCAC -l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya-, OVIDE o Luminotècnia Grau-, pas que ha permès incrementar i diversificar encara més els premis que s’atorguen. Però l’augment de les aportacions econòmiques no és, ni de tros, l’únic al·licient d’aquesta sisena edició. Ans al contrari: s’ha format un Jurat d’autèntic luxe –difícilment millorable- sobretot, gràcies a les múltiples i riques coneixences de Miquel Obiols –President Honorífic del FAMO- i de Tomàs Pladevall –President de l’entitat. A més d’ells dos, en formaran part Isona Passola - productora, guionista, directora de cinema i actual presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català-, Elisenda Roca - periodista, escriptora i directora teatral-, Neus Ollé –directora de fotografia-, David Fontseca –director i realitzador de documentals i programes de televisió- i Roger Sala -fotògraf, operador i tècnic en càmeres.

El Festival s’inicia amb una matinal didàctica a les Escoles de Roda adreçada als alumnes de sisè curs de primària. Així, el propi Tomàs Pladevall –director de fotografia, i sovint també operador de càmera, a 56 llargmetratges, i a més de quatre-cents documentals, espots publicitaris, curts de ficció i sèries i programes per a la televisió-, acompanyat de Lluís Martí i Xavier Vilaregut –dos especialistes de reconeguda vàlua en el camp de la il·luminació d’espectacles i de la fotografia, respectivament- porten a terme un seguit d’activitats sobre la percepció visual, adreçades als futurs artistes i creatius locals.

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: