Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

45 alumnes participen al programa d’alfabetització “Lletres per Tothom” del Consell Comarcal d’Osona

Bookmark and Share
Lletres per tothom  2018
Ampliar en una finestra emergent Lletres per tothom
Data de publicació: 22.06.18 10:02
El programa «Lletres per a Tothom» és un programa que promou la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania i que sorgeix com a necessitat davant la mancança detectada de programes específics d’alfabetització en català per adults nouvinguts a Catalunya.

El 19 de juny va tenir lloc, a la Sala de Plens del Consell Comarcal d’Osona, l’acte de cloenda dels cursos del programa Lletres per Tothom d’Osona 2017/2018, organitzats pel Servei d’Acollida i Integració amb el suport de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.
El programa «Lletres per a Tothom» és un programa que promou la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania i que sorgeix com a necessitat davant la mancança detectada de programes específics d’alfabetització en català per adults nouvinguts a Catalunya.
L’objectiu bàsic del programa és facilitar l’alfabetització a persones que, en origen, no tenen domini de la lectoescriptura (de forma especial amb els caràcters dels alfabets occidentals).
Els cursos s’han realitzat a Calldetenes, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau i Sant Pere de Torelló, municipis on el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona, a través del Servei de primera acollida, havia detectat col•lectius de persones analfabetes que requerien programes especials d’alfabetització per tal de poder avançar en el seu camí cap a la integració. A partir d’aqesta premissa es va impulsar el programa Lletres per tothom. A l’acte hi van asistir l’alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, el de Calldetenes, Marc Verdaguer i el regidor de l’Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau, Josep Salvans.
Amb una durada de 120 hores cadascun hi han participat un total de 45 alumnes, la majoria dones d’origen amazic que no van tenir l’oportunitat d’escolaritzar-se de petites.
A l’acte de cloenda hi van participar el vicepresident 1r i responsable de l’Àrea d’Atenció a les persones, Joan Carles Rodríguez, les responsables de les entitats de formació d’adults que han portat a terme els cursos, Montse Boix de l’entitat Ordit i Lídia Palou de l’entitat Traça i Oriol Amorós, secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.
En el seu parlament, Amorós va tenir paraules d’encoratjament cap als participants “amb aquest esforç d’estudi esteu donant exemple als vostres fills i demostreu que voleu exercir la ciutadania” va remarcar. Seguidament va animar als alumnes, la gran majoria dones, a seguir el programa.
Els assistents als cursos van mostrar la millora del seu aprenentatge amb la lectura d’un poema i es va passar un vídeo resum del projecte. Així mateix, tots els participants van rebre el seu certificat d’assistència i l’obsequi d’una una bossa de roba per portar el material d’aprenentatge.
Per acabar, es va fer una foto de grup i es va emplaçar tothom a seguir la 2ª edició de les classes que es farà el mes de setembre. L’Associació de dones de Sant Pere, Les Cuines de Sant Pere, van obsequiar els presents amb un tastet de pastes.
Institucions i alumnes van mostrar una gran satisfacció amb el projecte que s’ha fet a Osona.

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: