Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

PLAGA DE L’ERUGA DEFOLIADORA DEL BOIX

Bookmark and Share
L'eruga defoliadora del boix
Ampliar en una finestra emergent L'eruga defoliadora del boix
Data de publicació: 27.06.18 11:58
L’Ajuntament de Roda de Ter ha estat informat de la presència d’una plaga de l’eruga defoliadora del boix (Cydalima perspectalis) a diferents punts del poble, sobretot en agrupacions de boixos ubicades en espais verds públics, jardins privats i masses forestals.

Cydalima perspectalis és un lepidòpter (papallona) de la família Crambidae. És un defoliador associat al gènere Buxus (boix), originari de l’Àsia. Les crisàlides són de color verd i es tornen de color marró fosc. Estan protegides per xarxes de fils de seda que formen a les mateixes plantes. Els adults tenen una envergadura d’uns 4 cm. Les ales són de color blanc amb reflexes metàl•lics daurats i violeta. Presenten una banda de color marró fosc, d’amplada desigual i dues taques característiques a les ales anteriors. La posta es troba a l’anvers de les fulles, en plaques de 5 a 20 ous recoberts d’una substància translúcida.
Des de l’Ajuntament estem fent el tractament, per combatre dintre la mesura del possible aquesta plaga, als espais públics de la població.
Els tractaments per combatre aquesta plaga es poden trobar a les botigues especialitzades en jardineria/drogueria. No obstant, cal saber que no són tractaments preventius, i que per tant cal observar si hi ha afectació abans d’actuar.

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: