Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

La Generalitat de Catalunya recorda de la necessitat de registrar les explotacions avícoles d’autoconsum

Bookmark and Share
Imatge del tríptic informatiu sobre la cria d'aus per a autoconsum a Catalunya
Ampliar en una finestra emergent Imatge del tríptic informatiu sobre la cria d'aus per a autoconsum a Catalunya
Data de publicació: 11.07.18 14:06
S'ha detectat un augment considerable d’aquest tipus d’explotacions que porten a terme moltes vegades particulars i, en previsió que sàpiguen quines mesures han de prendre per preveure situacions d’alt risc sanitari, la Generalitat de Catalunya ha editat un tríptic informatiu així com diversos documents que podeu consultar a la notícia adjunta.

Les explotacions avícoles per a autoconsum són activitats tradicionals molt arrelades a l’entorn rural que, per les seves característiques, és evident que no poden estar subjectes als mateixos requisits que els establerts per a la resta d’explotacions ramaderes.
No obstant, aquestes explotacions d’autoconsum no estan exemptes de perills sanitaris i de salut pública, i poden representar, sota determinades circumstàncies, una font potencial de focus de malalties que comprometin la sanitat animal i la viabilitat de la resta d’explotacions avícoles, com va ser el cas del brot d’influença aviària de l’any 2017 a Catalunya. Amb l’objectiu de minimitzar els riscos esmentats, és necessari recordar i informar de l’obligació d’inscriure aquestes activitats al Registre d’explotacions ramaderes de Catalunya. Amb la finalitat de garantir la inscripció al Registre i les condicions de bioseguretat de les explotacions avícoles d’autoconsum, és necessari informar-les que, a més d’inscriure’s al Registre, han de disposar de mitjans o instal·lacions per poder confinar les aus, sobretot en situacions d’especial risc sanitari.
Ateses les singularitats de l’avicultura, per inscriure les instal·lacions, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha elaborat un Full de declaració de dades d’explotacions d’autoconsum, juntament amb una instrucció, i un tríptic informatiu que us adjuntem. En el cas que el vostre ajuntament detecti la presència d’aus sense registrar en una determinada ubicació, us demano que traslladeu aquesta informació al propietari dels animals per tal que regularitzi la seva situació amb l’Oficina Comarcal del DARP corresponent.
També us demano que feu difusió del triptic informatiu “La cria d’aus per a autoconsum a Catalunya” en aquelles explotacions ja registrades del vostre municipi per garantir el compliment de la normativa, especialment pel que fa a les condicions de bioseguretat.
Aquesta documentació la podeu trobar al web del DARP a l’enllaç següent: aquí.

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: