Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

La vespa asiàtica s'ha inclòs dins del programa municipal de control de plagues i ja s'han retirat dos nius a Roda de Ter

Bookmark and Share
Vespa asiàtica
Ampliar en una finestra emergent Vespa asiàtica
Rusc de vespa asiàtica
Ampliar en una finestra emergent Rusc de vespa asiàtica
Data de publicació: 16.07.18 12:56
La vespa asiàtica s'han inclòs dins del programa municipal de control de plagues i quan es detecta un niu d’aquesta vespa, es procedeix a la seva retirada amb un equip específic. A Roda de Ter, ja s'han retirat 2 nius i convé que els veïns estigueu informats.

La vespa asiàtica o Vespa velutina és una espècie invasora procedent del sud-est d'Àsia que depreda una àmplia varietat d'insectes. Un dels que constitueix la seva dieta són les abelles mel·líferes. Quan localitza una colònia d'abelles o un apiari, s'instal·la a les rodalies i s'especialitza en la depredació de les seves abelles. Ja fa uns anys que la vespa asiàtica ha entrat a diversos països europeus, també a Catalunya, i recentment s’han trobat nius a Roda de Ter.
A part dels importants efectes que indirectament té sobre l’agricultura, també podria resultar perillosa per les persones que són al·lèrgiques a les picades de les abelles. Per aquest motiu, s'han inclòs dins del programa municipal de control de plagues i quan es detecta un niu d’aquesta vespa, es procedeix a la seva retirada amb un equip específic.

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: