Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Actuacions de Control de la Papallona del Boix a Roda de Ter

Bookmark and Share
L'eruga defoliadora del boix
Ampliar en una finestra emergent L'eruga defoliadora del boix
Data de publicació: 05.11.18 13:40
Uns dies abans del dia de Tots Sants es va donar per finalitzada la campanya de captura de la papallona del boix al municipi de Roda de Ter.

El conveni de l’Ajuntament amb la Universitat de Vic-UCC ha permès la realització d’accions de control en el marc d’un projecte de recerca de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic.

Des de la Universitat es valora molt positivament els resultats de les accions dutes a terme, i es considera que han contribuït a reduir, localment però de forma significativa, la població d’aquesta plaga. Al Cementiri, on la infestació era major, s’ha pogut evitar la mort de les tanques de boix, que en aquests moments ja tornen a rebrotar.

L’inici de les actuacions de captura amb trampes de feromona van coincidir amb la segona volada d’adults, a finals d’agost, durant la qual es van capturar 2300 individus al cementiri i 650 a la zona de la Blava. Les dades de la tercera volada del setembre i octubre, més llarga i abundosa, s’estan acabant d’analitzar però es calcula que s’han capturat entre 10.000 i 15.000 individus més.

Aquesta espècie ens donarà uns mesos de treva, ja que hiverna en forma de petita eruga. En qualsevol cas, de cara a la primavera es preveu reprendre la campanya per tal de continuar controlant l’afectació d’aquesta plaga a nivell urbà i reduir les molèsties causades als veïns de Roda de Ter.

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: