Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

El president Quim Torra inaugura l'escola Emili Teixidor

Bookmark and Share
Moment dels parlaments durant la inauguració de l'Escola Emili Teixidor, amb president Quim Torra
Ampliar en una finestra emergent Moment dels parlaments durant la inauguració de l'escola Emili Teixidor, amb el president Quim Torra
Data de publicació: 31.01.19 15:28
La visita del president, que ha tingut lloc el matí del dijous 31 de gener, ha estat rebuda amb molt entusiasme.

Avui dijous 31 de gener del 2019, el president del govern de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha visitat el nostre municipi, Roda de Ter, juntament amb el conseller d'Educació, Josep Bargalló i la delegada territorial del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps. El president ha arribat a les 9.45h a l'Ajuntament de Roda de Ter on ha estat rebut per l'alcalde, Albert Serra, pels regidors del consistori rodenc i per diversos veïns i veïnes del poble que l'han rebut amb entusiasme. Seguidament, Quim Torra i la comitiva han pujat a la Sala de Plens de l'Ajuntament on el president ha signat el Llibre d'Honor.
Tot seguit s'han desplaçat fins a l'escola Emili Teixidor per celebrar la inauguració oficial del nou centre. Han estat rebuts per la directora de l'escola, M. Àngels Serrat i l'equip directiu, i han pogut gaudir d'una visita guiada pel centre. També han entrat a aules on s'impartia classe i els alumnes han pogut parlar amb ell.
Per finalitzar la visita s'han dirigit al gimnàs de l'escola on hi ha hagut els parlaments de l'alcalde, Albert Serra, de la directora, M. Àngels Serrat, del conseller, Josep Bargalló, i del cap de l'Executiu, Quim Torra. En els discursos, l'alcalde, que ha recordat que hi ha presos i exiliats polítics, ha donat les gràcies al president per la visita però sobretot s'ha dirigit a les famílies, a les professores, als alumnes que van estar tretze anys ocupant provisionalment un altre centre a l'espera d'un edifici definitiu. Tant el conseller Bargalló com el president Torra han posat en relleu la tasca que fan els mestres i les mestres en l'educació actual, tan diferent de la de fa uns anys. També s'ha recordat la gran figura que ha estat el mestre Emili Teixidor per al poble i l'orgull que l'escola porti el seu nom. El president, que ha destacat que sigui una escola plena de llum, ha desitjat als alumnes que siguin feliços: 'Emili Teixidor va dir la vida està feta perquè la gent sigui feliç i una nova escola és una oportunitat perquè els nois i noies sigueu feliços'. Però també els ha demanat respecte i estimació cap als mestres ja que són encara molt més importants que les escoles d'aquest país i 'són qui us obriran els ulls al món'.
A l'acte hi han assistit alumnes, famílies, premsa i diferents representants d'entitats del poble. En finalitzar, els nens i nenes han volgut anar a saludar al president i que els hi signés autògrafs. També l'han abraçat i li han donat la mà.
Des de l'Ajuntament de Roda de Ter volem donar les gràcies a l'esforç que ha fet l'escola Emili Teixidor per aconseguir que l'acte d'avui fos un èxit. Agraïm la visita per part del govern i la defensa de l'escola pública com a motor de la societat. Com ha dit el president Torra: 'Que l'esperit de llibertat estigui sempre present a l'escola'.

Cliqueu aquí per poder veure el vídeo amb els parlaments.

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: