Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Arriba a Roda de Ter la Recollida Selectiva avançada

Bookmark and Share
foto cubell xipat
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 05.03.19 13:24
Els cubells són gratuïts i serán obigatoris a partir del 15 d'abril. La sessió informativa será el 18 de març a les 20h a Can Planoles.

Roda de Ter va ser un dels primers municipis d’Osona a fer la recollida selectiva Porta a Porta. Hem estat pioners a la comarca que més recollida selectiva fa de tot Catalunya. Això és un orgull, però darrerament el nostre nivell de recollida selectiva està baixant. De fet, actualment està per sota de la majoria de municipis que fan Porta a Porta a Osona.
Ens proposem fer un pas important, una vegada més, i adoptar mesures que ens permetin tornar a avançar-nos. Perquè ser pioners no és fàcil, només es pot fer amb el convenciment i la complicitat de tothom.

On és el problema?

Hi ha detectats dos problemes principals:
1) Tirem massa coses a la fracció REBUIG, sobretot restes de menjar (ORGÀNICA).
2) Es fa un mal ús de l’àrea de contenidors d’emergència.

QUÈ FAREM?

1) Cubells xipats per treure l’orgànica
Entregarem un cubell amb xip per saber com recicla cada llar i així poder proposar mesures de millora que permetin que tothom pagui pel que genera en un futur. A partir del 15 d’abril, serà obligatori treure les restes de cuina amb aquest cubell xipat i intransferible, que en endavant serà el cubell de carrer. Tothom podrà mantenir també el petit cubell a la cuina, la qual cosa ens permetrà fer una gestió i emmagatzematge més còmoda i higiènica. La mida del nou cubell d’orgànica serà de 23 litres, més gran que l’actual, i permetrà posar les bosses compostables lligades a dins (n’hi podrem posar una o més) així com també les restes vegetals com herba o fulles. Una altra característica de millora seran els reflectors que porten els nous cubells, que ens permetran ser més eficients en la recollida, al fer-los més visibles durant la nit. Per comerços que generen molta matèria orgànica i ja disposen d’un contenidor marró gran, s’instal·larà un xip al mateix contenidor. Un tècnic de l’empresa de Recollida de Residus d’Osona SL passarà a instal·lar-lo amb un procés que dura uns 10 minuts. En canvi, als veïns que disposin d’un contenidor gran per treure la gespa i restes de jardí, no s’instal·larà cap xip fins més endavant, en una propera fase de la campanya.

2) Àrea de contenidors d’emergència amb accés restringit
L’àrea d’emergència és un lloc al què hauríem d’anar només en casos molt puntuals. Fins ara hem fet un ús molt deficient: massa residus, deixats de qualsevol manera, fora dels contenidors, mal separats… Ha estat un recurs que ha permès a persones anònimes prescindir de la recollida selectiva i tirar sense control. A partir del 15 d’abril, l’àrea de contenidors del polígon del Puig Vell serà un espai net, eficient i exclusiu dels veïns de Roda, amb la qual cosa es beneficiarà a les persones
que fan una gestió correcta dels seus residus. Per accedir-hi, quan puntualment es necessiti, caldrà demanar una clau electrònica a l’ajuntament (de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h).

Com aconsegueixo el meu nou cubell?

Hem previst 5 punts d’entrega del cubell:
• DILLUNS 18 de març al local de l’Associació de veïns del barri del Pla Xic (C. Cooperació, 2) – Per veïns dels barris del Pla Xic, La Prada, El Bac de Roda, Els Pèlics i Les Cases Noves.

• DIMARTS 19 de març al local de l’Associació de veïns del barri del Coll de Roda (C. Pirineus, sn.) – Per veïns dels barris del Coll de Roda, Bonamic, l’Atalaia i l’Esquerda.

• DIMECRES 20 de març al local de l’Associació de veïns del barri de Santa Tecla (C. Santa Tecla, 16) – Per veïns dels barris de Santa Tecla, Creu de Codines i El Serrat.

• DIJOUS 21 de març a l’Espai (Av. Diputació, 7) – Per veïns del barri de Sant Sebastià i zones adjacents.

• DIVENDRES 22 i DISSABTE 23 de març a la Porxada de Can Planoles (C. Ramon Martí, 42) – Per veïns del barri de la zona centre i qui no hagi pogut recollir-lo en els punts d’entrega anteriors. HORARI: de 13 a 16 h i de 18 a 21 h, excepte el dissabte (de 10 h a 18 h)


Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: