Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Els 4 desfibril·ladors exteriors (DEA) de Roda de Ter estan connectats, a partir d’ara, al Servei d’Emergències Mèdiques

Bookmark and Share
Una imatge de la xerrada: 'Saps Utilitzar un DEA?', a la Sala polivalent de la Biblioteca Bac de Roda.
Ampliar en una finestra emergent Una imatge de la xerrada: 'Saps Utilitzar un DEA?', a la Sala polivalent de la Biblioteca Bac de Rod
Data de publicació: 28.03.19 15:28
Quan es despengi un DEA de les cabines on estan ubicats saltarà una alarma al SEM i ja s’enviarà una ambulància i la resta d’efectius d’emergència en direcció a Roda. Això no treu que igualment s’hagi de trucar al 112 per avisar de la situació on s’ha produït l’emergència

El passat 25 de març, a la Sala Polivalent de la Biblioteca Bac de Roda, es va realitzar una xerrada pràctica per saber com utilitzar correctament un desfibril·lador extern automàtic, conegut amb el nom de DEA. Aquesta xerrada va ser molt efectiva pels assistents, ja que van saber com actuar correctament davant d’una persona que ha patit una parada cardiorespiratòria i ho van poder practicar manipulant els DEA’s i realitzant el massatge cardíac.
La novetat és que ara els 4 desfibril·ladors de Roda de Ter que es troben col·locats a l’exterior estaran connectats directament al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), així que quan es despengi un DEA de les cabines on estan ubicats saltarà una alarma al SEM i ja s’enviarà una ambulància i la resta d’efectius d’emergència en direcció a Roda. Això no treu que igualment s’hagi de trucar al 112 per avisar de la situació on s’ha produït l’emergència.

A Roda disposem de 4 desfibril·ladors externs automàtics i 2 desfibril·ladors mòbils col·locats a:

- Pavelló Municipal, Avinguda Tecla Sala, s/n
- Centre Atenció Primària, C/Sant Sebastià, 11
- Façana del gimnàs de l’Escola Mare de Déu del Sòl del Pont, C/Escoles, s/n
- Can Planoles, C. Ramon Pujols, 9
- DEA mòbil al cotxe dels Municipals
- DEA mòbil ubicat de setembre a juny a l’Escola Emili Teixidor i de juny a principis de setembre a les piscines municipals.

La importància que estiguin col·locats a l’exterior facilita l’accés a qualsevol persona i a qualsevol hora a utilitzar-lo en cas d’urgència.

Un desfibril·lador extern automàtic (DEA) és un aparell electrònic portàtil que diagnostica i tracta l'aturada cardiorespiratòria. Aquest aparell genera una descàrrega elèctrica que aplicada abans dels deu minuts de l'aturada cardiorespiratòria pot reactivar la funció cardíaca. Aquests aparells, a causa de la seva simplicitat, permeten que persones inexpertes siguin capaces d'utilitzar-los amb èxit, ja que facilita les indicacions de forma verbal.

Des de la regidoria de Salut creiem que és molt important que tothom sàpiga actuar davant d’una situació així i perdre la por a utilitzar el DEA, ja que és molt intuïtiu i qualsevol persona pot utilitzar-lo en casos d’emergència.

Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: