Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

Les escoles de Roda de Ter participen en el disseny d’una àrea lúdica al sector d’activitats econòmiques el Puig Vell

Bookmark and Share
Pintar el recorregut fins els jocs ha estat la darrera fase del projecte d'enjardinament del Puigvell.
Ampliar en una finestra emergent Pintar el recorregut fins els jocs ha estat la darrera fase del projecte d'enjardinament del Puigvel
Data de publicació: 10.05.19 12:27
Un total de 67 alumnes han dissenyat el nou espai de jocs a proposta de l’INCASÒL, promotor del sector.

El matí del divendres, 10 de maig, els alumnes de les dues escoles públiques de Roda de Ter han finalitzat el projecte de dissenyar i executar una àrea lúdica situada en el sector d’activitats econòmiques el Puig Vell. Seixanta-set nens i nenes de quart de primària de les escoles Mare de Déu del Sòl del Pont i Emili Teixidor han participat en aquest projecte proposat per l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, promotor del sector, a Roda de Ter.

Procés participatiu
El treball es va iniciar el passat mes de novembre i s’ha desenvolupat en vàries etapes. En una primera sessió, els tècnics de l’INCASÒL van presentar a les escoles i alumnes la proposta de que dissenyessin com voldrien que fos l’espai de jocs situat en el polígon industrial el Puig Vell. Amb la col·laboració dels mestres que han actuat com a dinamitzadors del projecte, els alumnes es van organitzar en 11 equips amb l’objectiu de distribuir en l’espai de jocs del Parc de la Muntanyeta, els 23 tubs de ciment de diferents diàmetres i longituds, situats en vertical i horitzontal sobre sorra i herba.
El mes de desembre, aquests equips van dissenyar el seu projecte utilitzant retallables dels tubs a escala, legos, pintura, etc. El passat mes de gener el van presentar als seus companys en un acte conjunt on cada equip va defensar la seva proposta i es va procedir a votar quina seria la que es desenvoluparia.
Paral·lelament a aquest procés, l’INCASÒL va adjudicar les obres d’urbanització dels espais lliures del sector el Puig Vell a l’empresa d’economia social Fundació Tac-Osona que es vam iniciar el mes de desembre. El passat mes de març es va fer el muntatge de l’espai de jocs seguint el projecte escollit pels alumnes que van fer una visita d’obres per comprovar que tot s’estava executat tal i com ells havien previst.

Visita d’obres dels alumnes
Avui els alumnes han completat la seva tasca en una jornada de treball consistent en pintar els tubs instal·lats i elaborar un recorregut lúdic que va indicant a l’asfalt, amb diferents plantilles elaborades per ells mateixos, el camí que uneix els diferents espais verdes del sector i l’àrea de jocs infantils.

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: