Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

IPR guanya les eleccions municipals 2019 però empata en regidors amb ERC

Bookmark and Share
El vestíbol del Teatre Eliseu és un dels 4 col·legis electorals de Roda de Ter.
Ampliar en una finestra emergent El vestíbol del Teatre Eliseu és un dels 4 col·legis electorals de Roda de Ter.
Data de publicació: 26.05.19 12:13
Tot i que la llista més votada ha estat IPR, amb aquests resultats, s'haurà d'esperar a la constitució de l'ajuntament en el ple del dissabte 15 de juny per saber qui serà el nou alcalde de Roda de Ter. Junts per Roda, amb 3 regidors, serà decisiu en la constitució del nou govern.


A les Eleccions Municipals, celebrades del 26 de maig de 2019, de Roda de Ter es presentaven tres llistes i els vots han quedat repartits de la següent manera: Independents per al Progrés de Roda (IPR) ha guanyat les eleccions municipals amb un total de 1.239 vots, Esquerra Republicana de Catalunya-Roda Republicana-Acord municipal (ERC - RodaRep- AM) ha obtingut 1.058 vots i Junts per Roda (JxCAT - Junts), 759 vots.

Els 1.239 vots d'IPR equivalen a 5 regidors, els mateixos que ha obtingut la segona força, ERC - RodaRep- AM, amb 1.058 vots. La tercera força política ha estat Junts per Roda (JxCAT - Junts) amb 759 vots i 3 regidors. Tot i que la llista més votada ha estat IPR, amb aquests resultats, s'haurà d'esperar a la constitució de l'ajuntament en el ple del dissabte 15 de juny per saber qui serà el nou alcalde de Roda de Ter.

IPR i ERC han passat de 6 regidors en el mandat 2015-2019 a 5 regidors cadascun. La llista d'IPR està encapçalada per Albert Serra, alcalde de Roda de Ter en aquesta última legislatura, i la llista d'ERC està encapçalada per Roger Corominas, que ha estat el cap de l'oposició aquests últims 4 anys, ja que, tot i haver guanyat en vots les eleccions del 2015, el pacte entre IPR i CiU va deixar ERC a l'oposició. La tercera força més votada ha estat Junts per Roda, amb Joan Moreno de número 1. Aquesta llista és l'herència de Convergència i Unió però s'ha presentat a les municipals amb una llista completament renovada que ha aconseguit millorar fins a 3 regidors els resultats de les últimes eleccions. En les anteriors eleccions, amb les sigles de Convergència i Unió, van aconseguir 295 vots i un regidor. Amb els resultats obtinguts del 26M, Junts x Roda tornarà a ser decisiu a l'hora de formar govern.

La participació a Roda de Ter ha estat del 69,02%, un percentatge molt per sobre del 57,34% de les eleccions del 2015.

Aquests són els noms dels regidors i regidores que entrarien a l'Ajuntament de Roda de Ter en aquest nou mandat:

IPR
Albert Serra Vergara
Yolanda Tristancho Manso
Marc Verdaguer Iborra
Montserrat Garcia Garcia
Antoni Vila Tió

ERC - RodaRep - AM
Roger Corominas Berloso
Núria Arrebola Gómez (Independent)
Roger Canadell Rusiñol (Independent)
Roser Montané Tardà
Toni Mas Febrer (Independent)

JxCAT-Junts
Joan Moreno Parés
Albert Aguilar Martí
Marina Quintana Vergés

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: