Preestrena a Roda de Ter del documental "D'ombres. Un retrat amb Tomàs Pladevall"

Última revisió 21-01-2022 10:25
20/01/2022

El Teatre Eliseu de Roda de Ter acull la preestrena del documental "D'ombres" sobre la trajectòria del director de fotografia Tomàs Pladevall, un dels més rellevants directors de fotografia del darrer mig segle a Catalunya, i premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter 2022.

El dissabte 5 de febrer, a les 18h, es projecta al Teatre Eliseu de Roda de Ter el documental "D'ombres. Un retrat amb Tomàs Pladevall", dirigit per Joan Tisminetzky. L'entrada és gratuïta i no cal que feu reserva. El documental va guanyar el premi al millor director de llargmetratge al Festival de Gijón 2021 i la preestrena s'avança a l'estrena que es farà a la Filmoteca de Catalunya.

La projecció del film a Roda de Ter tindrà lloc pocs dies després que la Junta de l’Acadèmia del Cinema Català hagi concedit el premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter 2022 a Tomàs Pladevall. El guardó honorífic el rebrà en el marc de la gala dels Premis Gaudí el 6 de març al MNAC. 

Tomàs Pladevall (Sabadell, 1946) és director de fotografia amb 50 anys de trajectòria i responsable de la imatge de films com 'Tatuatge', de Bigas Luna, 'El silenci abans de Bach', de Pere Portabella, o 'Tren d'ombres', de José Luís Guerin, entre molts altres. Pladevall també va ser el responsable de la il·luminació de les cerimònies d’inauguració i cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Es va retirar dels rodatges l'any 2012, després del seu darrer film 'El gènere femení', de Carlos Benpar. Actualment viu a Roda de Ter.