Roda de Ter celebra els 10 anys de la remodelació del Teatre Eliseu

Última revisió 22-02-2021 14:36
17/02/2021

L'acte tindrà lloc el 27 de febrer, a les 6 de la tarda, amb aforament limitat. Per poder-hi assistir, cal fer reserva prèvia al correu electrònic: cultura@rodadeter.cat.

L'Ajuntament de Roda de Ter ha preparat un acte per celebrar els 10 anys de la remodelació del Teatre Eliseu. Serà un esdeveniment que posa en valor un equipament cultural de Roda de Ter com és el teatre, i tenint en compte el context actual, també serà un bon moment per celebrar la cultura. 

L'acte tindrà lloc el 27 de febrer, a les 6 de la tarda, amb aforament limitat. Per poder-hi assistir, cal fer reserva prèvia al correu electrònic: cultura@rodadeter.cat.

L'acte serà retransmès en directe per a tota la població a través del canal de Youtube de l'Ajuntament de Roda de Ter.

Durant l'acte es comptarà amb els parlaments de l'alcalde de Roda de Ter, Roger Corominas, i el regidor de Cultura, Roger Canadell, a més de Francesca Costa, que va ser regidora de Cultura quan es va reinaugurar el teatre. També estan previstes les actuacions del Grup de teatre Arrels (teatre), de Santi Serratosa (música i dansa), de Guillem Ramisa (música) i de Maria Vilar (circ).

En aquest context qualsevol iniciativa cultural té molt més valor pel simple fet de poder-se portar a terme. Des de la regidoria de Cultura no s'ha deixat de fer cultura en cap moment, i així es vol seguir fent, per donar suport i per convenciment.

El Teatre Eliseu està ubicat al carrer Bac de Roda, en un equipament que també engloba la Biblioteca Bac de Roda, i que s'anomena Centre Cultural Primera Cooperativa del Ter en record al grup de treballadors i treballadores que van fundar aquesta cooperativa, a finals del segle passat. El primer projecte arquitectònic data del 1915. El teatre va esdevenir també cinema: Teatre Cine Eliseu. L'equipament va haver de tancar les portes i el 5 de desembre de 1992, l'Ajuntament de Roda de Ter va comprar-lo.

L'acte d'inauguració de la remodelació del teatre va tenir lloc el 27 de febrer de 2011 i es va comptar amb l'assistència del president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué. El punt final de la celebració es va posar amb la cantata "El poble", amb text de Miquel Martí i Pol i música de Xavier Baurier. L'actuació va anar a càrrec de l'escola de música El Faristol, amb alumnes de 5è i 6è de les escoles Mare de Déu del Sòl del Pont i Emili Teixidor, i amb M. Àngels Martí de rapsode.

El projecte de la remodelació del Teatre Eliseu va ser redactat i dirigit pel despatx HM taller d'arquitectura. Va ser un projecte dels arquitectes Melcior Manubens i Jaume Hernández, i Marc Manubens en va ser el director d'execució.

Teatre Eliseu
Teatre Eliseu