Vols estar informat/da del procés de creació de la comunitat energètica de Roda de Ter?

Última revisió 09-02-2022 10:02
09/02/2022

Si estàs interessat/da en rebre informació i/o a formar-ne part, inscriu-te en aquest FORMULARI. També trobaràs formularis en paper per omplir-los a mà a l'Ajuntament de Roda de Ter, a l'Espai i a la Biblioteca Bac de Roda. En breu t'informarem de la propera reunió per explicar-te els propers passos i per consolidar la comunitat.

Les comunitats energètiques són probablement l'eina principal per fer realitat l'empoderament ciutadà al sector energètic. A la comarca d'Osona, actualment són 16 els municipis que tenen comunitats energètiques constituïdes o en fase de creació. A gener de 2022, a Osona ja estan creades les comunitats energètiques -en forma de cooperativa de consum- a Sant Pere de Torelló, Balenyà, Olost, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Julià de Vilatorta i Taradell.

Per parlar d'aquest procés cap a la transició energètica a Roda de Ter, es va fer una xerrada informativa que va tenir lloc el 27 de gener i va anar càrrec de Gil Salvans, responsable tècnic de l'Agència Local de l'Energia d'Osona del Consell Comarcal d'Osona. Salvans va parlar sobre les ajudes i subvencions que hi ha a hores d'ara destinades a les energies renovables i també va explicar què són i com funcionen les comunitats energètiques. Un dels objectius de la xerrada era començar a crear una comunitat energètica. Pots recuperar la xerrada AQUÍ

Les Comunitats Energètiques de Consum Compartit són organitzacions sense ànim de lucre, les quals estan formades per diferents actors locals que participen conjuntament en la transició energètica: produint energia, compartint-la o establint mecanismes de gestió i d'estalvi energètic. La finalitat d'aquest projecte és incorporar sistemes alternatius, assolir un estalvi en la factura i promoure una economia verda i sostenible.

Plaques fotovoltàiques a l'Escola Emili Teixidor de Roda de Ter
Plaques fotovoltàiques a l'Escola Emili Teixidor de Roda de Ter
Autor: Pep Vila