donarsang.gencat.cat

">

S'espera aconseguir més de 200 donacions a la Marató de Donants de Sang de Roda de Ter i Les Masies de Roda

Última revisió 23-03-2023 10:37
21/03/2023

El dissabte 25 de març se celebra la Marató de Donants de Roda de Ter a la Porxada de Can Planoles. Sota el lema “Donar sang sona bé” ens proposem el repte d’arribar a les 200 donacions de sang i poder mantenir en uns nivells òptims les reserves de sang abans de Setmana Santa. Les festivitats de Setmana Santa fan baixar les donacions fins al 20%. El descens de donacions afecta especialment a les plaquetes, que caduquen en només 5 dies. Per revertir la situació, enguany la campanya gira entorn els àudios de whatsapp i la força que aquests tenen per animar més persones a apuntar-se a la donació

Pots reservar hora al web donarsang.gencat.cat

El dissabte 25 de març posem en marxa la Marató de Donants de Sang de Roda de Ter. Ens proposem el repte d’aconseguir que s’hi apropin més de 200 persones per poder mantenir les reserves de sang en uns nivells òptims abans de Pasqua. I és que els canvis de rutina en les festivitats són un dels factors que fan baixar més les donacions de sang, fins al 20%.

Donar sang sona bé

Hi ha moltes coses a la vida que sonen bé, però poques que salven vides, i donar sang n’és una d’elles. És per això que sota el lema “donar sang sona bé” volem animar més persones a fer acte bonic, solidari, generós i altruista. Animem a la ciutadania a utilitzar els àudios de whatsapp per fer córrer la veu que donar sang sona bé; com ja ha fet la Judit Mascó o Tomàs Molina, entre altres. I és que 9 de cada 10 catalans utilitzen el whatsapp com a eina principal de comunicació i només el 2% d’aquests són donants.