Mida del text: 1 2 3 | Mapa del web   
 

El Rodafolk celebra els seus 30 anys amb la millor edició del festival

Bookmark and Share
Les cançons seran sempre nostres
Ampliar en una finestra emergent Les cançons seran sempre nostres [Foto de Joan Parera]
Korrontzi [Foto de Joan Parera]
Ampliar en una finestra emergent Korrontzi [Foto de Joan Parera]
Safolk [Foto de Joan Parera]
Ampliar en una finestra emergent Safolk [Foto de Joan Parera]
Data de publicació: 17.07.19 15:25
El passat cap de setmana es va celebrar la 30a edició del Rodafolk, el festival de música tradicional de Roda de Ter. Del 12 al 14 de juliol, la població rodenca i de la comarca d'Osona va poder gaudir de tres concerts d'alt nivell amb els bascos Korrontzi, Safolk i 'Les cançons seran sempre nostres', el projecte del líder d'Obeses, Arnau Tordera, i el tenorista Magí Canyelles.

La trentena edició del Rodafolk es va celebrar el passat cap de setmana amb tres concerts d'alt nivell i un gran èxit de convocatòria.

El divendres 12, els bascos Korrontzi van omplir el Teatre Eliseu amb la seva vitalitat energia encomanadissa. En plena gira europea, van fer parada a Roda de Ter per desplegar una gran festa de música i dansa basques, tot un repertori inspirat en la tradició. A mig concert, van sorprendre amb l'aparició del mestre pandero Xabier Berasaluze, integrant del mític duet Tapia eta Leturia, reconegut pioner en la recuperació de la música tradicional basca. Sens dubte, van deixar molt bon gust de boca i fins, i la prova és que van vendre gairebé una trentena de discos en una sola nit.

El festival va continuar el dissabte 13, a la plaça del barri Sant Sebastià, amb Safolk, un grup heterogeni de músics que es va unir fa prop d'una dècada per fer música popular d’arreu i especialment dels Països Catalans. Van fer passar al públic una vetllada molt agradable i distesa, a ritme de jotes, pasdobles i fins a diferents ritmes orientals i d’altres cançons d’autor.

La cúspide del Rodafolk va arribar el diumenge 14 amb 'Les cançons seran sempre nostres', el projecte del líder d'Obeses, Arnau Tordera, i el tenorista Magí Canyelles, que s'estrenà en la passada edició de la Fira Mediterrània de Manresa i ha estat guardonat amb el 3r Premi Teresa Rebull 2018. 'És un violí que grata directe al cor', així d'espontani i concís és Joan Papera, l'organitzador del festival, després d'un espectacle rodó, coherent, que enlluerna i deixa dempeus a tot un teatre ple de gom a gom.

Parera assegura que 'el 2019 ha estat l'Any del Rodafolk', la millor edició d'aquest festival.

Arxius relacionats


Ajuntament de Roda de Ter
Pl.Major,4 | 08510 - Roda de Ter | Tel. 93 850 00 75 | Fax 93 854 09 31
En col·laboració amb: