Preestrena del documental "D'ombres, un retrat amb Tomàs Pladevall"

Preestrena a Roda de Ter del documental "D'ombres" sobre la trajectòria del director de fotografia Tomàs Pladevall, un dels més rellevants directors de fotografia del darrer mig segle a Catalunya. És un documental dirigit per Joan Tisminetzky.
L'entrada és gratuïta i no cal que feu reserva.

El documental va guanyar el premi al millor director de llargmetratge al Festival de Gijón 2021 (https://59ficx.tv/peliculas/dombres/). 
La projecció del film a Roda de Ter tindrà lloc pocs dies després que la Junta de l’Acadèmia del Cinema Català hagi concedit el premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter 2022 a Tomàs Pladevall. El guardó honorífic el rebrà en el marc de la gala dels Premis Gaudí el 6 de març al MNAC. 

La preestrena s'avança a l'estrena que es farà a la Filmoteca de Catalunya.

Tomàs Pladevall (Sabadell, 1946) és director de fotografia amb 50 anys de trajectòria i responsable de la imatge de films com 'Tatuatge', de Bigas Luna, 'El silenci abans de Bach', de Pere Portabella, o 'Tren d'ombres', de José Luís Guerin, entre molts altres. Pladevall també va ser el responsable de la il·luminació de les cerimònies d’inauguració i cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.  

Es va retirar dels rodatges l'any 2012, després del seu darrer film 'El gènere femení', de Carlos Benpar. Actualment viu a Roda de Ter.

05/02/2022
Hora inici 18:00
Teatre Eliseu, Roda de Ter
Gratuït
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 21-01-2022 09:54