Avui dijous 3 de desembre es fa el cribratge massiu al CAP de Roda de Ter

Última revisió 03-12-2020 10:43
03/12/2020

Avui dijous 3 de desembre es fa el cribratge massiu als veïns i veïnes dels municipis de Roda de Ter, Les Masies de Roda, Tavèrnoles, l'Esquirol, Rupit-Pruit i Cantonigròs a les instal·lacions del CAP de Roda de Ter. Abans de les 9 del matí, hora que han començat les proves, hi havia una llarga cua de persones que s'esperaven a fora al carrer per fer-se els testos ràpids d'antígens. La prova és gratuïta, està adreçada a major de 16 anys, no cal demanar cita prèvia i cal identificar-se i presentar la Targeta Sanitària Individual. La prova es fa amb menys de cinc minuts i us atendran avui fins a les 17h.

L'alcalde de Roda de Ter, Roger Corominas, i la regidora de Salut, Núria Arrebola, s'han adreçat al CAP abans que comencessin les proves per parlar amb l'equip que durà a terme els testos i per posar-se el seu servei per allò que necessitin. L'alcalde ha expressat la importància que el màxim de persones possible es facin el test per tal de tallar les cadenes de transmissió.

Aquest cribratge intensiu i massiu està destinat a persones majors de 16 anys i té per objectiu detectar el nombre més gran de casos asimptomàtics per tal de poder tallar possibles cadenes de transmissió de la pandèmia. El resultat dels testos d'antígens s'obtenen en menys de 20 minuts, una rapidesa que permet detectar amb una gran celeritat casos asimptomàtics.