El cribratge massiu al CAP de Roda de Ter testa 365 persones i detecta 2 positiu asimptomàtics

Última revisió 04-12-2020 13:00
04/12/2020

Ahir 365 persones de Roda de Ter, Les Masies de Roda, Tavèrnoles, l'Esquirol, Rupit-Pruit i Cantonigròs van participar en el cribratge massiu que va tenir lloc al CAP de Roda de Ter amb l'objectiu de detectar el nombre més gran de casos asimptomàtics per tal de poder tallar possibles cadenes de transmissió de la pandèmia. Els positius detectats pels testos ràpids d'antígens va ser de 2 casos.

Segons han valorat des del CAP de Roda de Ter, el nombre de persones testades és alt comparat amb altres pobles i el percentatge de positius és similar a la resta, que se sol situar entre el 0,5 i 1%. Aquest cribratge intensiu i massiu estava destinat a persones majors de 16 anys i era gratuït. El resultat dels testos d'antígens s'obtenen en menys de 20 minuts, una rapidesa que permet detectar amb una gran celeritat casos asimptomàtics.

Des de l'Ajuntament de Roda de Ter s'agraeix a la ciutadana la seva col·laboració en la detecció de casos asimptomàtics positius i també es dóna les gràcies a les voluntàries de la Creu Roja i al personal del Centre d'Atenció Primària de Roda de Ter per la seva feina. El consistori rodenc recorda la necessitat de restringir el contacte social i limitar la mobilitat per frenar la propagació de la pandèmia.

El cribratge de Roda de Ter forma part de la campanya que Salut està fent a diversos municipis de Catalunya. A Roda de Ter és la primera vegada que s'han fet aquests testos massius a la població.