4a edició del Festival EnCanta de Roda de Ter, del 13 al 16 de maig

Última revisió 23-03-2021 17:09
19/03/2021

El Festival de petit format de cantautores i cantautors EnCanta presenta un cartell amb 13 concerts: Alba Carmona, Les Cruet, Júlia, Pau Alabajos, Ariana Abecasis, Joa Lwest, Lia Sampai, Amorante, Maria Jaume, Gerard Aledo, Jordi Serradell, Joina i Magalí Sare i Sebastià Gris. El festival s’ha plantejat de manera que es pugui fer amb total seguretat i s’adaptarà a les mesures COVID-19 que estiguin vigents en el moment que se celebri.

L’Ajuntament de Roda de Ter organitza per quart any consecutiu el Festival de petit format de cantautores i cantautors EnCanta que tindrà lloc del 13 al 16 de maig. El festival manté  la voluntat d’apropar propostes musicals, professionals i de moltíssima qualitat a racons de Roda de Ter i que el públic les pugui gaudir a una distància que li permeti viure-ho. La proximitat entre l’artista i el públic es podrà gaudir en tretze concerts repartits en quatre escenaris diferents que, igual que la programació, s’han escollit amb un gust exquisit. El festival s’ha plantejat de manera que es pugui fer amb total seguretat i s’adaptarà a les mesures COVID-19 que estiguin vigents en el moment que se celebri.

La nova edició del festival s’ha presentat el divendres 19 de març en una roda de premsa en la qual s’ha comptat amb el regidor de Cultura, Roger Canadell, i el  tècnic de Cultura, Jaume Salés. El regidor ha explicat que l’EnCanta és un festival únic a Catalunya per la proximitat que permet entre el públic i l’artista i que ofereix la possibilitat de descobrir propostes musicals en espais que habitualment no s’hi programen concerts, com és el nou escenari de l’antiga fàbrica de Can Grau. Roger Canadell ha parlat de l’aposta que fa l’Ajuntament de Roda de Ter per la cultura: “Tenim la necessitat de programar cultura i l’EnCanta és un generador de cultura”.

El tècnic de Cultura, Jaume Salés, ha assegurat que “la programació d’enguany és la més eclèctica i diversa que hem proposat mai” amb un cartell format per: Alba Carmona, Les Cruet, Júlia, Pau Alabajos, Ariana Abecasis, Joa Lwest, Lia Sampai, Amorante, Maria Jaume, Gerard Aledo, Jordi Serradell, Joina i Magalí Sare i Sebastià Gris. Salés també ha presentat els escenaris, els quals compleixen la doble funció d’assegurar que els concerts es puguin portar a terme complint les mesures de seguretat COVID-19 i que s‘estigui sota cobert en cas de pluja. Els escenaris que s’han habilitat per l’edició d’aquest any són:

  • Escenari Casa Cultural 1 d’Octubre: Carrer Santa Tecla, 2
  • Escenari Jardins de la Fundació Miquel Martí i Pol: Carrer Costa del Ter, 9-15
  • Escenari Museu de l’Esquerda: Avinguda Pere Baurier S/N
  • Escenari Can Grau: Camí de Malars S/N (Nou escenari)

Al final de la roda de premsa, hi ha hagut  una petita actuació del grup Alumco, amb dels rodencs Claudia Carmona i Carles Girbau, que han interpretat versions d’artistes que ja havien tocat al festival en edicions anteriors. I Nico Roig ha estat l’artista escollit per fer el concert de presentació del festival, el qual ha tingut lloc el mateix divendres 19 de març, al vespre, al Teatre Eliseu.

Enguany el festival tindrà una durada de quatre dies i s’allargarà fins al diumenge a la tarda. Es podran comprar entrades per a cada concert a preus assequibles de 3 € anticipades i 5 € a taquilla i també hi haurà la possibilitat d’adquirir l’abonament al preu de 28 €. Les entrades es validaran amb codi QR i es farà la traçabilitat. El disseny del cartell del festival d’aquest any ha estat una creació de l’estudi Partee.

L’any passat el Festival EnCanta va haver de posposar-se degut a l’esclat de la pandèmia. L’Ajuntament va fer una aposta clara per la cultura i va reprogramar-lo a principis de setembre amb una valoració més que positiva per part dels artistes, el públic i la mateixa organització. Per la majoria dels artistes que van actuar-hi l’any passat, el de l’EnCanta era el primer concert que feien des de l’inici del confinament.

Tot la informació amb el cartell, horaris i venda d'entrades aquí.

Cartell del Festival EnCanta 2021
Cartell del Festival EnCanta 2021