La Fira de Pescador arriba a la 27a edició amb diverses novetats

Última revisió 28-07-2022 12:26
25/07/2022

Roda de Ter tornarà a convertir-se en la capital de la pesca d'aigua dolça amb la celebració de la 27a edició de la Fira del Pescador que tindrà lloc els dies 29, 30 i 31 de juliol. L'Ajuntament de Roda de Ter i la Societat de Pescadors Esportius de Roda de Ter continuen col·laborant per donar continuïtat a una de les fires més antigues que tenen lloc al municipi i l'única fira de pesca d'aigua dolça en l'àmbit de Catalunya. 

Canvi d'ubicació, recuperació del concurs infantil de pesca i del tercer dia de fira

Una de les principals novetats d'aquesta edició és que la fira s'ha traslladat d'ubicació i, en lloc de fer-se al Passeig del Ter, se situa al costat a la zona de la Carpa Municipal, al carrer Salvador Espriu. Aquest canvi d'ubicació és degut a les obres de remodelació que s'estan executant al Call de la Capella. A causa de les obres, no es pot circular amb vehicles per la que és una de les vies d'accés al nucli urbà i al Passeig del Ter.

Aquesta no és l'única novetat d'aquesta 27a edició. Durant els dos anys de pandèmia la fira es va celebrar igualment, però es va haver d'adaptar a les mesures de seguretat per protegir-nos de la Covid. Una de les activitats que es va veure afectada va ser el concurs de pesca infantil.

I en aquesta edició, es torna a recupera: "Ens fa molta il·lusió poder-lo tornar a fer perquè havia sigut una de les festes principals de les anteriors edicions", assegura Xavier Carrera, president de la Societat de Pescadors Esportius de Roda de Ter.

Segons Carrera, han preparat aquesta 27a edició amb molta il·lusió i amb ganes que surti molt bé i en destaca una altra novetat: es recupera el tercer dia de fira, per la qual cosa, l'activitat començarà el divendres 29 i s'allargarà fins diumenge 31, al vespre.

Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica, Núria Arrebola, assegura que: "Estem molt contents de poder celebrar la 27a edició. És una fira que ha sobreviscut a la situació de la pandèmia gràcies a l'esforç de la Societat de Pescadors Esportius de Roda i ha consolidat un públic fidel, malgrat els entrebancs, i han aconseguit mantenir-la". La regidora també destaca l'exposició que hi haurà a l'estand de la Societat de Pescadors Esportius de Roda amb fotografies de les dues edicions que s'han celebrat en pandèmia. Per Carrera és una il·lusió poder recuperar l'estand de la Societat.

Per ampliar informació:

Programa de la XXVIIa Fira del Pescador

Una imatge d'un dels concursos de la Fira del Pescador 2021
Una imatge d'un dels concursos de la Fira del Pescador 2021
Autor: Josep M. Costa