L'ACA restringeix les captacions al Ter a usos d'abastament urbà

Última revisió 28-07-2022 12:25
23/07/2022

Els indicadors de sequera de la Capçalera del Ter són molt negatius a causa de la sequera pluviomètrica dels últims mesos. Avui 23 de juliol a les 8h s'ha rebut l'avís des del Consell Comarcal d'Osona i Aigües de Vic que les seves captacions per abastament urbà que tenen al riu Ter en la zona de Malars estan a punt de no poder subministrar aigua d'abastament a una població d'uns 70.000 habitants per manca de cabal.

Atès que l'abastament urbà és prioritari davant altres usos com els industrials, agrícoles i hidroelèctrics, des de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) es restringeix les captacions al Ter a usos d'abastament urbà. Per tant, les captacions que NO siguin d'abastament urbà han de parar de captar aigua del riu Ter i els seus afluents fins a nova instrucció.

Els municipis afectats són tots aquells que es troben aigües amunt de la confluència del riu Gurri amb el riu Ter i els seus afluents.

Aquesta situació pot afectar als següents municipis:
Roda de Ter, Gurb, Masies de Roda, Manlleu, Masies de Voltregà, Torelló, Oris, Sant Vicenç de Torelló, Santa Maria de Besora, Sant Quirze de Besora, Montesquiu, Sora, Les Lloses, Ripoll, Sant Pere de Torelló, Vidrà, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Seguries, Camprodon, Llanars, Vilallonga de Ter, Setcases, Molló, Campdevànol, Ribes de Freser, Queralbs, Campelles, Planoles, Toses, Pardines, Santa Cecilia de Voltregà, Gurb, Sant Bartomeu del Grau, Sobremunt, Sant Boi de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Gombrèn, Ogassa, Vallfogona del Ripollès, i Sant Hipòlit de Voltregà.S'ajunta el comunicat original del CECAT.

FEM UN ÚS RESPONSABLE DE L'AIGUA

Demanem als veïns i veïnes fer un ús responsable de l'aigua, tal com vam informar ahir en el ban municipal. Entre les mesures, hi ha limitat el consum d'aigua en reg de jardins i zones verdes, es prohibeix omplir totalment o parcialment les fonts ornamentals, es prohibeix als particulars utilitzant mànegues d'aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d'aigua per arrossegar la brutícia i també es limita la utilització d'aigua per omplir piscines.

MOLTES GRÀCIES. 

Estat del cabal. Juliol 2022
Estat del cabal. Juliol 2022
Autor: M. Àngels Roviró