Presentació del projecte «La fàbrica 50 anys»

Última revisió 12-05-2022 14:01
12/05/2022

Amb motiu del 50è aniversari de la publicació de La fàbrica de Miquel Martí i Pol es presenta un programa obert i creixent d’actes, d’exposicions i d’activitats educatives per celebrar l’efemèride.

El projecte «La fàbrica 50 anys» té per objectiu difondre el llegat universal del poemari La fàbrica de Miquel Martí i Pol als 50 anys de la seva publicació. El llibre és una obra del Realisme Social, de conscienciació obrera, i testimoni de la vida i el treball en les fàbriques tèxtils catalanes durant el franquisme. El projecte vol propiciar el descobriment de la poesia martipoliana, la història industrial catalana i tot plegat a través de diverses expressions artístiques. Amb aquesta pretesa, doncs, diverses entitats -coordinades per la Fundació Miquel Martí i Pol-, s’han aplegat per oferir un programa d’actes, exposicions i activitats educatives conjuntes que es desenvoluparan entre 2022 i 2023.

El projecte, coordinat per la Fundació Miquel Martí i Pol amb l'Ajuntament de Roda, el Museu de l'Esquerda, el Museu del Ter, l'Ajuntament de Manlleu, el Museu de la Colònia Vidal de Puig-Reig, l'Ajuntament de Puig-Reig, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, l'Ajuntament de Granollers i el Museu d'Història de Catalunya, compta amb la participació de l'Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter, la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, l'Escola Puig-Agut de Manlleu, l'Ajuntament de Tona, ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies, el Patronat d’Estudis Osonencs, l'Escola d’Art de Manresa – Secció de gravat, l' Ajuntament de Manresa, l'Escola d’Art de Vic – Secció de pintura, l'Arxiu de Memòria Històrica de Roda de Ter, l'Associació de veïns i veïnes La Blava, la Biblioteca Bac de Roda, el Konvent de Cal Rosal de Berga, i Can Grau de Masies de Roda.

La roda de premsa de presentació del projecte va tenir lloc a l'edifici de La Tèrmica de Roca Umbert. Fàbrica de les Arts de Granollers. Pel que fa a l'Ajuntament de Roda de Ter, van assistir a l'acte l'alcalde, Roger Corominas, i el regidor de Cultura, Roger Canadell.

Més informació

S’ha estrenat una pàgina web que aplegarà el programa conjunt: www.miquelmartiipol.cat/lafabrica50anys