Roda de Ter avança cap a la transició energètica

Última revisió 27-01-2022 14:21
18/01/2022

T'interessaria formar part d'una Comunitat Energètica de Consum Compartit? Vine a informar-te a la xerrada sobre transició energètica que tindrà lloc el dijous 27 de gener, a les 19h, al Teatre Eliseu de Roda de Ter. També oferim l'emissió en directe a través del canal de Youtube i la pàgina de Facebook de l'Ajuntamentde Roda de Ter.

La Transició Energètica és el pas més evident a l'hora d'abordar l'emergència climàtica. Roda de Ter forma part dels ajuntaments que ja han començat a avançar en aquest procés i que estan treballant a començar a implementar, com més aviat millor, fonts d'energia renovables i sistemes d'eficiència energètiques. Aquest camí de la descentralització i la democratització del sector de l'energia passa per la creació de comunitats energètiques.

Les comunitats energètiques són probablement l'eina principal per fer realitat l'empoderament ciutadà al sector energètic. A la comarca d'Osona, actualment són 16 els municipis que tenen comunitats energètiques constituïdes o en fase de creació. A gener de 2022, a Osona ja estan creades les comunitats energètiques -en forma de cooperativa de consum- a Sant Pere de Torelló, Balenyà, Olost, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Julià de Vilatorta i Taradell.

Per parlar d'aquest procés cap a la transició energètica a Roda de Ter, us convidem a la xerrada informativa que tindrà lloc el dijous 27 de gener, a les 19 h, al Teatre Eliseu de Roda de Ter. La xerrada anirà a càrrec de Gil Salvans, responsable tècnic de l'Agència Local de l'Energia d'Osona del Consell Comarcal d'Osona. Ens parlarà sobre les ajudes i subvencions que hi ha a hores d'ara destinades a les energies renovables i també ens explicarà què són i com funcionen les comunitats energètiques. Un dels objectius de la trobada és plantejar la possibilitat de crear una Comunitat Energètica de Consum Compartit a Roda de Ter.

Les Comunitats Energètiques de Consum Compartit són organitzacions sense ànim de lucre, les quals estan formades per diferents actors locals que participen conjuntament en la transició energètica: produint energia, compartint-la o establint mecanismes de gestió i d'estalvi energètic. La finalitat d'aquest projecte és incorporar sistemes alternatius, assolir un estalvi en la factura i promoure una economia verda i sostenible.

T'animes a formar part d'una Comunitat Energètica de Consum Compartit?
T'esperem el dijous, 27 de gener, a les 19 h, al Teatre Eliseu de Roda de Ter.

Foto de les plaques fotovoltaiques a la teulada de l'escola Emili Teixidor de Roda de Ter
Foto de les plaques fotovoltaiques a la teulada de l'escola Emili Teixidor de Roda de Ter
Autor: Pep Vila