Roda de Ter entrega les claus dels habitatges de lloguer assequible i lloguer per a joves

Última revisió 15-11-2022 16:36
15/11/2022

Roda de Ter es converteix en el primer municipi d'Osona que aconsegueix destinar a habitatges de lloguer assequible i lloguer jove fins a 8 habitatges propietat de la Sareb (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària).

Aquest dimarts 15 de novembre s'ha fet al Museu de l'Esquerda l'acte de lliurament de claus als nous llogaters. L'alcalde de Roda de Ter, Roger Corominas, ha dit que és una data «important» pel fet que per primera vegada el consistori gestiona una borsa de pisos de lloguer en un país on, tot i que l'habitatge és un dret, aquest «no està garantit, tot i ser absolutament necessari». En aquest sentit, ha destacat que, tot i que els ajuntaments tenen una capacitat «molt petita» en l’àmbit de l’habitatge, aquest mandat s'ha treballat amb «determinació» perquè aquestes polítiques donin el seu fruit, tot i el complex procés que ha suposat.

Es tracta de vuit habitatges, situats al carrer Josep Caminals, cinc dels quals estan destinats a lloguer assequible i dos, per a joves (menors de 29 anys). Un dels pisos està reservat per a Acció Social, pensant en situacions d'emergència. El contracte de lloguer dels adjudicataris és per a 7 anys. Després de signar els contractes de lloguer, des d'ara les famílies ja tenen les claus dels nous habitatges que, prèviament, l'Ajuntament de Roda s'ha encarregat d'arranjar per entregar-los en bones condicions.

A l'acte d'entrega de claus hi ha participat, a més de l'alcalde de Roda de Ter, la primera tinent d'alcalde, Roser Montané; el segon tinent d'alcalde, Joan Moreno i el regidor d'Acció Social, Toni Mas; el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez, i el senador d'ERC, Josep Maria Reniu. La implicació del Consell Comarcal d'Osona i del grup d'ERC al Senat ha estat clau en el procés: l'Oficina d'Habitatge del Consell Comarcal ha participat en diverses fases com la redacció de les bases per a la borsa i posterior concurs d’adjudicació, i la gestió dels habitatges; i el grup d'ERC al Senat va ajudar a desencallar les negociacions a través de tràmits i gestions com una pregunta en sessió parlamentària.

Podeu llegir tota la nota de premsa aquí.