Roda de Ter vol millorar l'eficiència energètica dels pavellons esportius

Última revisió 24-02-2022 13:19
24/02/2022

L’Ajuntament de Roda de Ter ha rebut un informe del Servei d'Esports de la Diputació de Barcelona amb mesures per a millorar l’eficiència energètica dels seus dos pavellons poliesportius.

Destaca, pel seu major impacte en la reducció del consum elèctric, la proposta de substitució dels projectors dels pavellons per tecnologia LED, amb enceses diferenciades segons el nivell d’il·luminació en funció de si es fa competició o entrenament.

Els pavellons de Roda de Ter estan situats dins una zona esportiva més àmplia, on hi ha ubicats també el camp de futbol municipal i la piscina a l’aire lliure. En aquest context, amb l’existència d’un conjunt important d’equipaments esportius propers, s’ha fet la proposta de substituir, globalment, els sistemes tèrmics alimentats per gas natural per una central de biomassa que donés servei a totes les demandes tèrmiques de la zona esportiva. S’ha proposat també la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a la producció d’electricitat amb autoconsum compartit pels diferents equipaments esportius. Finalment, es proposa també fer un estudi per a la dotació d’un carril bicicleta, de manera que s’incideixi també en la reducció dels combustibles fòssils en la mobilitat generada pels equipaments esportius estudiats.

Imatge de dins d'un dels pavellons d'esports de Roda de Ter
Imatge de dins d'un dels pavellons d'esports de Roda de Ter