S'inicien les obres de la 1a fase del projecte arquitectònic de la futura Casa Museu Miquel Martí i Pol

Última revisió 21-07-2022 09:51
21/07/2022

En la primera fase s’actua per adequar l’exterior de l’habitatge on va viure el poeta de Roda de Ter i on va escriure algunes de les obres més destacades. També es millorarà l’accessibilitat i s’adequaran les connexions amb la seu de la Fundació.

El dimarts 12 de juliol es va iniciar la primera fase de les obres d'adequació i rehabilitació de la Casa Miquel Martí i Pol. Les obres per adequar com a museu l'habitatge del carrer Ter on el poeta rodenc es va instal·lar el 1956 està previst que es facin en tres fases. L'actuació inicial tindrà una durada de sis mesos i consisteix a adequar els accessos i l'exterior de l’edifici.

Posteriorment, es començarà actuar per adequar l'interior d'aquest habitatge fabril, situat al costat de la seu de la Fundació Miquel Martí i Pol, inaugurada el 2019. La futura casa museu es convertirà en un l'eix clau per donar a conèixer la figura i obra d'un dels autors més emblemàtics del segle passat. La primera fase de les obres té un cost de 109.185 euros. L'Ajuntament de Roda de Ter ja negocia amb altres institucions aportacions per tirar endavant la segona i tercera fase.

Actualment, l'habitatge, conegut com «La casa groga», tal com s'hi refereix en la seva obra pel color de la façana, rebia visites puntuals de grup, pendent de poder-hi fer les actuacions de millora.

En aquesta casa és on Martí i Pol es va instal·lar quan es va casar amb Dolors Feixas i on va escriure el gruix central de la seva producció poètica amb obres com «El poble», «La fàbrica», «L'àmbit de tots els àmbits», «Vint-i-set poemes en tres temps» o «Estimada Marta».

El projecte arquitectònic redactat per l'estudi osonenc 4 Ratlles Arquitectes i seguint el projecte conceptual presentat per la Fundació, conserva els espais originals de la casa i els adapta als usos d'espai museïtzat. L'objectiu es donar a conèixer l'obra i la vida del poeta, contextualitzat a través de la quotidianitat de l'autor (despatxos, menjador, cosidor, cuina...), tot apropant el visitant al perfil obrer del poeta així com l'ambient de l'època que hi va viure.

Per a més informació: aquí.