XII Fira de la Llavor Tradicional | Conferència "L'horta agroecològica"

Activitat del cicle “Altres Veus” sobre Sobirania alimentària hi anirà a càrrec de Maria Giner Gómez.  El cicle s'emmarca en els actes de la Fira de la Llavor.

Més o menys a prop, totes nosaltres tenim una certa relació amb l’hort, l’horta, aquest espai que representa com ningú que la producció alimentària neix de la cura i l’estima per la terra fèrtil. És una pràctica en extinció? Quines són les diferències entre l’horta ecològica de proximitat i els aliments que arriben de l’industria agrària? Què vol dir agroecologia? Menjar productes de l’horta més propera pot transformar la societat?

"Altres veus" és un cicle de conferències promogut per la Diputació de Barcelona per tractar temes d'actualitat amb experts amb reconeixement públic: escriptors, pensadors, especialistes reconeguts i persones referents dels mitjans de comunicació que generen opinió. Amb "Altres Veus" es vol promoure la reflexió sobre temes candents, agitar el debat com a via per a l'entesa i la convivència i, fomentar l'esperit crític per ajudar a crear una ciutadania activa compromesa amb la seva comunitat i el seu entorn.

Un dels cicles programats és sobre l’àmbit temàtic de la “sobirania alimentària” coordinat per Gustavo Duch. I ens planteja: Què menjarem al futur? La sequera que patim, té solució? I els incendis, la crisi climàtica, tenen relació amb les nostres dietes? D’on arriben els alvocats que trobem als mercats? Aquestes i moltes altres preguntes apareixen tot sovint en les nostres converses, a les xarxes socials i als mitjans de comunicació. És normal, som el que mengem i ens preocupa tot el que deriva d’aquest acte. Però, a més a més, en aquests moments de crisi eco-social aquest és un debat molt important, i val la pena disposar de bona informació.

El cicle a  la Biblioteca Bac de Roda s’articulen en dues conferències que emmarquem en els actes de la Fira de la Llavor de Roda de Ter 2024.

Més informació (clica aquí)

Mes informació des de la web de la Fira de la Llavor (clica aquí).

02/05/2024
Hora inici 19:00
93 854 00 77
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 09-04-2024 08:59