La Flama del Canigó. Revetlla de Sant Joan

Última revisió 22-06-2023 11:42
21/06/2023

Roda de Ter acull l'arribada de La Flama del Canigó en un acte que tindrà lloc el 23 de juny, a dos quarts de 9 del vespre, al Passeig del Ter (sota el Pont Nou).

Després del parlaments i encesa de la foguera de Sant Joan, amb totes les mesures de seguretat, hi haurà coca de Sant Joan per a tots els assistents. Us demanem molta precaució amb els focs i els petards. Bona revetlla de Sant Joan a tothom! 

Consells per a una revetlla segura

Amb l'estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres. Els consells de protecció civil volen ajudar a minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

Consell Revetlles i festes amb foc

 

LA FLAMA DEL CANIGÓ

La Flama del Canigó arribarà aquest divendres arreu per encendre els focs de Sant Joan, seguint la tradició iniciada l’any 1966 quan per primera vegada aquest símbol d’unió dels Països Catalans va esquerdar simbòlicament la frontera entre l’Estat espanyol i el francès. 

El foc s’encendrà al cim del Canigó la nit del 22 al 23 de juny, i a primera hora del matí d’aquest dia, coincidint amb la sortida del sol, arribarà a Coll d’Ares. En aquest punt, aproximadament entre les 6 i 2/4 de 7 del matí, tindrà lloc la primera rebuda de la Flama, amb la presència dels alcaldes de Molló i Prats de Molló, Josep Coma i Claudi Ferrer, i de Blanca de Llobet, de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural. 

Més informació

Nota de premsa
Horaris Flama del Canigó

 


 

La Flama del Canigó
La Flama del Canigó