Crida a la participació ciutadana per aportar llibres a la futura Casa Museu Miquel Martí i Pol

Última revisió 27-07-2023 12:24
27/07/2023

La iniciativa de la Fundació Miquel Martí i Pol i la Biblioteca Bac de Roda vol recollir els llibres que l’autor «podria» tenir a La casa groga.

La Fundació Miquel Martí i Pol i la Biblioteca Bac de Roda han fet una crida a la comunitat perquè biblioteques, institucions i particulars contribueixin al projecte de la Casa Miquel Martí i Pol amb l’aportació dels volums que formaran part dels prestatges del museu i que seran consultables pels futurs visitants. Els llibres que es demanen són els títols que formaven part de la biblioteca personal de Miquel Martí i Pol. Quan des de la Fundació Miquel Martí i Pol s'afirma que són els llibres que l’autor «podria» tenir a La casa groga és perquè dels 6.015 volums que tenia en el moment de la mort i que formen part del seu llegat, s’han seleccionat els 2.596 volums que per data d’edició s’inscriuen en l’època que l’autor va habitar l’immoble. En aquesta llista no s’han inclòs les revistes.

Aquells que els vingui de gust a contribuir a la crida, han de seguir aquests passos.

INSTRUCCIONS

1. Consulteu la llista de llibres que tenia l’autor (consulta aquí) https://miquelmartiipol.cat/crida-a-la-participacio-ciutadana-per-aportar-llibres-a-la-futura-casa-museu-miquel-marti-i-pol/

2. Si es disposa d’algun d’aquests llibres i voleu que formi part de la Casa Miquel Martí i Pol, cal que envieu un missatge electrònic a fundacio@miquelmartiipol.cat o telefonar al 938500355.

3. Apuntar el nom, com a donant, i si es vol també alguna anotació i la data a la guarda o a la primera pàgina en blanc del llibre. Els futurs visitants sabran qui ha fet que aquell llibre pugui ser llegit a la Casa Miquel Martí i Pol.

4. Envieu el llibre a l’adreça Biblioteca Bac de Roda (carrer d’en Bac de Roda, núm. 1 bis, 08510, Roda de Ter) o porteu-l'hi (si està tancada el podeu dipositar a la bústia de retorn de llibres).