El rodenc Joaquim Solé rep la medalla dels Cent Anys

Última revisió 11-01-2024 13:40
10/01/2024

El rodenc Joaquim Solé Pararols va fer els cent anys del 16 de desembre de 2023. Per aquest motiu, se li va fer entrega de la medalla dels Cent Anys. El lliurament va tenir lloc a casa seva en una visita que li van fer la directora territorial de la Catalunya Central de Drets Socials, Josefina Ramírez, i l'alcalde de Roda de Ter, Toni Mas, acompanyats per la regidora d'Acció Social, Griselda Arrey. Solé estava acompanyat pels seus dos fills, la Concepció i en Josep.

Joaquim Solé va néixer a Sant Jaume de Llierca i, després de la guerra, quan tenia setze anys, va venir a viure a Roda de Ter amb tota la família. Durant la visita, Solé va explicar diverses anècdotes de la guerra i la postguerra i va destacar que havia passat molta gana. Es va casar amb Dolors Crespi del Torrent, amb qui va tenir dos fills: la Concepció i en Josep. Era fuster ebenista de professió i de sempre ha sigut molt aficionat al ciclisme i a córrer. De fet, les estanteries del menjador estan plens de trofeus. Va explicar que: "Vaig córrer fins als vuitanta anys i escaig, fins que les cames em van fer figa". Entre moltes d'altres competicions, havia participat en les curses atlètiques de Roda de Ter, tant a la Mitja Marató com a la cursa de 10 km. Va assegurar que a la vida, els hobbies ajuden molt, com per exemple, tenir cura d'un hort. La lectura continua essent una de les seves passions.

Després de fer-li entrega de la Medalla dels Cent Anys, Josefina Ramírez va llegir unes paraules d'agraïment per a la contribució de Solé al nostre país. "Les persones grans sou un element essencial de la nostra societat", tal com va llegir Josefina Ramírez de la felicitació signada per Carles Campuzano, conseller de Drets Socials. Des de l'Ajuntament de Roda de Ter també va rebre les felicitacions pertinents pel reconeixement a una llarga vida. 

Amb la finalitat de fer un homenatge a la gent gran, representada per les persones centenàries, la Generalitat de Catalunya, lliura una medalla commemorativa a aquelles persones residents a Catalunya que han complert 100 anys. L'acte de lliurament es fa coincidir, en la mesura del possible, amb la data de l'aniversari de la persona centenària.