La Fira del Pescador recupera el taller infantil d'iniciació a la pesca i el mercat de segona mà

Última revisió 21-07-2023 10:51
21/07/2023

La Fira del Pescador arriba a la 28ª edició els dies 28, 29 i 30 de juliol. Durant els tres dies que dura la fira, es preveu que unes 500 persones passin pel recinte firal del Passeig del Ter.

Roda de Ter tornarà a convertir-se en la capital de la pesca d'aigua dolça amb la celebració de la XXVIII edició de la Fira del Pescador que tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de juliol al recinte firal del Passeig del Ter. L'Ajuntament de Roda de Ter i la Societat de Pescadors Esportius de Roda de Ter continuen col·laborant per donar continuïtat a una de les fires més antigues que tenen lloc al municipi i l'única fira de pesca d'aigua dolça en l'àmbit de Catalunya.

 

Recuperar la total normalitat

A poc a poc, la Fira del Pescador retorna a la total normalitat després dels canvis que va haver de fer en edicions anteriors per adaptar-se a les mesures amb relació a la pandèmia. L'esforç d'adaptació de la mostra a la situació que es vivia en aquells moments va valer la pena, ja que va permetre que la fira tingués continuïtat i se celebressin totes les edicions. D'altra banda, no serà fins aquesta 28a edició, que la fira podrà lluir com abans de la pandèmia.

Una de les principals novetats d'aquesta edició és que la fira recupera el taller d'iniciació a la pesca, adreçat a la canalla de 5è i 6è de Primària que assisteixen al Casal d'estiu de Roda de Ter. Aquest taller, que es farà el matí del 25 de juliol, té com a objectiu principal mostrar aquest esport als més joves.

Els coneixements adquirits durant el taller d'iniciació a la pesca es podran posar en pràctica al concurs infantil que té lloc durant la fira. El concurs infantil no es va poder portar a terme mentre estaven vigents les mesures per protegir-nos de la pandèmia. Es va recuperar en l'edició de l'any passat i és una de les festes principals de la fira que aglutina més nombre de públic.

La segona novetat és la recuperació de l'estand del mercat de segona mà. Aquest mercat s'havia portat a terme durant molts anys fins que es va deixar de fer també a causa de la pandèmia: "La pandèmia ens ho va trencar, i intentarem recuperar-ho. A veure com ens en sortim", assegura Xavier Carrera, president de la Societat de Pescadors Esportius de Roda de Ter.

En aquesta edició, la fira retorna al seu lloc habitual, que és al Passeig del Ter, ja que l'any passat es va haver de reubicar a causa de les obres de remodelació que s'estaven portant a terme al Call de la Capella i no es podia accedir al recinte firal amb vehicles. Per tant, podem dir, ara sí, que la Fira del Pescador retorna a la total normalitat. 

 

Més informació

  • Nota de premsa de la XXVIII Fira del Pescador. AQUÍ
  • Programa d'actes de la XXVIII Fira del Pescador. AQUÍ
  • Entrevista a Ràdio Roda, amb el president de la Societat de Pescadors Esportius de Roda de Ter, Xavier Carrera, i l'alcalde de Roda de Ter, Toni Mas. AQUÍ

Imatge d'un dels concurs de pesca de la Fira del Pescador de l'edició del 2022.
Imatge d'un dels concurs de pesca de la Fira del Pescador de l'edició del 2022.
Autor: josep M. Costa