L'Ajuntament de Roda de Ter ha invertit quasi 50.000 euros en reformes, millores i manteniment d'equipaments culturals

Última revisió 07-07-2023 11:23
01/12/2022

Roda de Ter ha rebut un total de 46.650.62 € de subvenció per part de Diputació de Barcelona per poder fer reformes, millores i manteniment d'equipaments culturals, durant l'any 2022. Aquests diners han repercutit al Teatre Eliseu, a la Biblioteca Bac de Roda, al Museu de l'Esquerda i a la seu de la Fundació Miquel Martí i Pol.

Al Teatre Eliseu s'ha pogut incorporar unes dutxes als camerinos, ja que fins ara no en tenien. Aquesta intervenció suposa una millora important de l'equipament, la qual aporta comoditat i confort a les companyies que hi actuen. També s'ha incorporat una taquilla a l'entrada del teatre. A més, s'ha pogut canviar alguns dels focus de l'escenari per maquinària més sostenible energèticament, així com millores en la cabina del teatre que permeten millorar les prestacions tècniques d'aquest equipament.

Al Museu de l'Esquerda s'han introduït millores en els sistemes de tancament i aïllament de les finestres, la qual cosa ha permès millorar la seguretat del museu així com la seva eficiència energètica.

A la Biblioteca Bac de Roda s'ha col·locat un expositor per a la col·lecció de projectors cinematogràfics recentment cedida, fet que ha permès millorar el catàleg de serveis culturals del municipi i concretament de l'equipament biblioteca, la qual millorar substancialment oferint més possibilitats a un equipament ja de per si molt complet.

Finalment, la millora més important ha estat a l'edifici que ocupa la Fundació Miquel Martí Pol i que correspon a les cases on havia viscut el poeta, millorant l'accessibilitat i l'arquitectura exterior de l'equipament, sobretot a la zona dels jardins. Aquesta intervenció correspon a una part del projecte total d'intervenció que finalitzarà amb la museïtzació de la casa on havia viscut el poeta, per acabar convertint-la en una casa museu.

Aquestes intervencions s'han pogut portar a terme gràcies a la subvenció de reforma, millora i manteniment d'equipaments culturals de la Diputació de Barcelona, la qual va suposar uns ingressos de 46.650.62 € a l'Ajuntament de Roda de Ter.

Expositor amb la col·lecció de projectors cinematogràfics, cedits a Roda de Ter
Expositor amb la col·lecció de projectors cinematogràfics, cedits a Roda de Ter