Pre-Alerta INUNCAT per intensitat i acumulació de pluja generalitzada a tot el territori

Última revisió 25-08-2023 14:44
25/08/2023

Es preveu una situació de risc per aiguats del dissabte, 26 d'agost, a la tarda, i fins diumenge, 27 d'agost, a la nit. 

Després de l'onada de calor, aquest cap de setmana caldrà parar molta atenció a la pluja. Tal com informa Joan Fradera de MeteoGuilleries, localment serà d’intensitat forta i es podrien acumular quantitats importants de precipitació en poca estona, i això podrà fer créixer de manera sobtada el cabal de rius, rieres i torrents. Per aquest motiu, s'ha activat la Pre-Alerta INUNCAT.  

En tot l’episodi hi podria haver registres de 50 a 100 l/m², fins i tot localment superiors. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès diversos avisos en aquest sentit. Cal tenir en compte que, com que seran patacs d’aigua de distribució irregular, la quantitat de pluja acumulada podrà variar força d’una població a la del costat.

A més, també hi podria haver fenòmens de temps violent. La pluja en alguns moments podria anar acompanyada de calamarsa o pedra.

Els xàfecs guanyaran extensió i intensitat i afectaran la meitat nord i est de Catalunya, així com el Camp de Tarragona. Aniran escombrant el territori d’oest a est durant la matinada.

De mica en mica, la pluja anirà marxant de la majoria de comarques, però no de tot arreu. A la regió metropolitana, a la Catalunya Central i a l’interior de Girona els ruixats faran el ronso durant bona part de la jornada i, de fet, a la tarda hi podria haver un repunt.

 

Per obtenir més informació:

Perill per aiguats
Perill per aiguats