Roda de Ter actualitza el projecte dels carrers Verge del Sòl del Pont i Call de la Capella per poder executar la segona fase

Última revisió 21-03-2024 13:05
21/03/2024

En el ple de març es va oficialitzar que la regidora Marta Pascuet deixa el grup de Junts Roda de Ter i continuarà com a regidora no adscrita

Roda de Ter ha posat fil a l’agulla per desenvolupar en aquest mandat la segona fase de les obres dels carrers Verge del Sòl del Pont i Call de la Capella. El ple ordinari de març, celebrat aquest dimarts 19 de març, va aprovar per unanimitat de tots els regidors del consistori l’actualització del projecte. El document tècnic es va aprovar el 2021 i, ara, per «començar a planificar l’actuació de la segona fase» en calia una nova aprovació per, entre d’altres, actualitzar-ne els preus, tal com va explicar l’alcalde, Toni Mas (ERC). El projecte que han elaborat els serveis tècnics municipals té un cost estimat de 641.657 euros i ha hagut de tornar a ser aprovat ja que, especialment a causa de l’encariment dels preus dels materials, ha tingut una variació de més d’un 20%.

La primera fase del projecte es va executar l’abril de 2022 i va consistir en una remodelació integral del tram del Call de la Capella i el carrer Verge del Sòl del Pont, fins al carrer de les escales. Aquesta actuació busca pacificar el trànsit creant una plataforma única, implanta punts de descans i socialització per als veïns o renova la xarxa d'il·luminació. Ara queda per completar la resta de la via on no es va actuar en la primera fase. Si ve l’aprovació és només un pas inicial, l’obra entra dins de les actuacions previstes pel govern municipal en aquest mandat.

Tots els grups polítics van votar favorablement argumentant que és una actuació iniciada que cal completar. Joan Moreno (Rodem) va demanar no demorar el procés perquè «tot i que el mercat sembla més estabilitzat» no hi pugui  haver grans modificacions.

  • Podeu ampliar la informació del ple a la nota de premsa adjunta. AQUÍ
  • Podeu veure el ple al canal de Youtube. AQUÍ

Imatge de la sessió del ple municipal del 19 de març de 2024, a la sala de plens de l'Ajuntament de Roda.
Imatge de la sessió del ple municipal del 19 de març de 2024, a la sala de plens de l'Ajuntament de Roda.