Roda de Ter aprova el seu primer Pla Estratègic de Subvencions per regular-ne els criteris de concessió

Última revisió 22-02-2024 08:45
22/02/2024

Serà vàlid pel 2024 i 2025 i va rebre llum verda en el plenari municipal de febrer 

Roda de Ter va aprovar aquest dimarts en el ple ordinari de febrer el seu primer Pla Estratègic de Subvencions. Aquesta normativa, que ara és obligatòria per ajuntaments com Roda, és per als exercicis 2024 i 2025 i fixa les pautes que seguirà l'administració en l'atorgament de subvencions.

L'alcalde, Toni Mas (ERC), ho valorava com un «exercici de transparència», ja que serveix per «endreçar els criteris». Ell mateix va defensar en el plenari la transversalitat del nou reglament que «serveix per a entitats esportives i culturals» però també «per als ajuts a autònoms o a la rehabilitació de façanes». El nou reglament va tirar endavant amb 10 vots a favor dels grups que donen suport al govern (ERC, IPR, Sumem per Roda) i Ara Roda; l'abstenció de les dues regidores de Junts i el vot en contra del regidor de Rodem.

Mas considera que el reglament aprovat protocol·litza les polítiques que ja s'estan fent i el posa com un «punt de partida» d'un document «viu» que anirà evolucionant.

Des de l'oposició, Esteve Franch (Ara Roda) va mostrar-se favorable a disposar d'aquesta normativa, però va assegurar la necessitat de què se'n faci un bon desplegament perquè «tan important posar-la en funcionament com fer-lo complir». Marta Rovira (Junts per Roda) va justificar la seva abstenció per la «incredulitat» que aquest s'apliqui correctament. Joan Moreno (Rodem) hi va votar en contra perquè considera que aquest pla pot «desincentivar» la creació de petites entitats.

  • Podeu ampliar la informació del ple a la nota de premsa adjunta. AQUÍ
  • També el podeu tornar a visualitzar al canal de Youtube. AQUÍ