Roda de Ter celebra els cinquanta anys de l'Agrupació Pessebrista amb el llibre "Roda de Ter, cent Anys i més de pessebres"

Última revisió 14-12-2023 08:44
13/12/2023

Roda de Ter commemora el llegat pessebrista amb la presentació del llibre Roda de Ter, cent anys i més de pessebres (Eumo Editorial 2023), una obra crònica que captura cinc dècades d'història pessebrista al municipi. L'autor, Josep Carreras, president actual de l'agrupació, ha dedicat dos anys a compilar aquesta obra única, que abasta des de 1902 fins als nostres dies.

El llibre ofereix un recorregut pels primers pessebres documentats a Roda de Ter, destacant el pessebre que la gent visitava al Col·legi de les Monges el 1902. Des dels modests pessebres de cases particulars fins al primer concurs de pessebres del 1932, el llibre narra els esdeveniments clau, incloent-hi l'aturada a causa de la Guerra Civil el 1936.

El nucli central del llibre es centra en l'últim mig segle d'activitat de l'Agrupació Pessebrista de Roda, un element essencial que ha posat el poble com a referent pessebrista. Aquest període recent està meticulosament documentat amb fotografies i vídeos, facilitant la tasca de Carreras en la seva recopilació.

Editat per l'Ajuntament de Roda de Ter, el llibre Roda de Ter, cent anys i més de pessebres es pot comprar a Can Manolito i a l'exposició de diorames. Amb motiu d'aquesta efemèride, també s'ha produït un videoresum commemoratiu, creat per Joan Tisminetzky, que presenta imatges d'arxiu i entrevistes amb membres destacats de l'Agrupació.

La presentació del llibre i del vídeo tindrà lloc el 15 de desembre, a les 19h, a la Porxada de Can Planoles, amb la presència dels alcaldes de Roda de Ter i les Masies de Roda. L'acte serà conduït per Jordi Molet, conegut periodista rodenc, que aportarà la seva visió única sobre aquest llegat pessebrista tan especial.

 

EXPOSICIÓ DE DIORAMES

Del 10 de desembre de 2023 al 14 de gener de 2024.
Lloc: Can Planoles (C. Ramon Martí, 42 - Roda de Ter)

 

DIES I HORES DE VISITA

  • Diumenge i festius: De 2/4 de 12 a 2/4 de 2 del migdia i de 2/4 de 5 a les 8 del vespre.
  • Dissabtes: De 5 a 8 del vespre.
  • Laborables, dies 27, 28 i 29: De 5 a 8 del vespre.

 

Un dels diorames més icònics de l'Agrupació Pessebrista de Roda de Ter
Un dels diorames més icònics de l'Agrupació Pessebrista de Roda de Ter