S'inicien les obres pel desplegament de la xarxa de fibra òptica per la C-153 al seu pas per Roda de Ter

Última revisió 11-04-2024 07:20
28/03/2024

Aquest dimarts 2 d'abril està previst que es comencin els treballs per desplegar la xarxa de fibra òptica al seu pas per Roda de Ter. Les obres s'iniciaran a l'avinguda Tecla Sala, cantonada amb el carrer Joan Amades, i està previst que s'allarguin un mes. 
 

L'afectació a la circulació, però serà puntual, ja que la rasa que es fa per passar la fibra és petita i en quasi tot el recorregut és a tocar de la vorera. Les obres de desplegament de la fibra òptica a la C-153 van començar el passat 19 d'octubre a Rupit i Pruit i acabaran les properes setmanes a Roda de Ter.

FIBRA ÒPTICA SOTERRADA PER UNA MILLOR PROTECCIÓ

Aquest projecte és considerat estratègic pel Govern per assegurar que tota la població tingui accés a uns serveis públics de qualitat, amb independència del seu lloc de residència. S'ha optat per passar cablejat de fibra òptica soterrada a terra, ja que permet una millor protecció física i, especialment, en cas d'inclemències meteorològiques.

L'arribada efectiva de la fibra als municipis és un projecte de la Generalitat de Catalunya, cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea.

S'inicien les obres pel desplegament de la xarxa de fibra òptica per la C-153al seu pas per Roda de Ter
S'inicien les obres pel desplegament de la xarxa de fibra òptica per la C-153 al seu pas per Roda de Ter
Autor: Ajuntament de l'Esquirol