XI edició de la Fira de la Llavor de Roda de Ter

Última revisió 04-05-2023 09:20
27/04/2023

La fira, organitzada per l'Ajuntament de Roda de Ter, se celebrarà els pròxims dies 6 i 7 de maig. En aquesta ocasió se centra en com fer front al canvi climàtic des de la perspectiva de la sobirania alimentària.

Per segon any consecutiu, des de la Fira de la Llavor, es fa èmfasi en la problemàtica del canvi climàtic i la seva repercussió en les persones. “Estem sempre molt pendents de l'actualitat relacionada amb  l'àmbit que ens ocupa,  per tal de poder abordar aquells temes que ens preocupen, de la mà de les persones expertes i referents,  i aportar solucions i alternatives possibles”, tal com explicar la regidora de Promoció Econòmica, Núria Arrebola. “Pensem que el nostre projecte ha de tocar sempre "de peus a terra" i contemplar i incloure visions més holístiques sobre les diverses problemàtiques”, afegeix la regidora.

La fira començarà amb activitats prèvies, com un taller de melmelades de fruites i verdures de temporada que es farà el dissabte. La fira oferirà xerrades, taula rodona i tallers pràctics amb experts en la matèria, i destaca la presència de Gustavo Duch, reconegut activista social i ecologista, que dissabte impartirà la xerrada inaugural sobre la sobirania alimentària per fer front a la crisi alimentària i climàtica, al Museu de l’Esquerda. Cal destacar i agrair la col·laboració de la Residència Can Planoles que ha elaborat boles de llavors de plantes aromàtiques per regalar a les persones assistents a la conferència inaugural.

El diumenge començarà amb una passejada d'herbes remeieres, i continuarà amb un ampli ventall d'activitats adaptades a tots els públics, com tallers de patés vegetals, cistelleria, cuina silvestre de primavera, fertilitat de l'hort i construcció d'hotels d'insectes i vermicompostadors domèstics. A més, els visitants podran gaudir de les parades de llavors, planters i productes de la terra, l'Espai Llavor per als nens, contacontes, performances i foodtrucks. La Fira de la Llavor torna a recuperar el concurs de conserves dolces i salades. Podeu consultar les bases a les fotografies adjuntes.

No deixeu passar l'oportunitat de participar en aquesta fira, un projecte compromès amb la sostenibilitat i el canvi climàtic i que cerca fomentar la relació harmònica entre les persones i la natura.

El disseny del cartell és una creació de la il·lustradora Ana B. Reina.

 

Més informació

Per a més informació: firadelallavor.cat

Entrevista a Ràdio Roda per parlar de la XIa Fira de la Llavor amb Marta Barniol i Jaume Fernández, membres de la comissió organitzadora, i la regidora de Promoció Econòmica, Núria Arrebola. Cliqueu aquí.

Podeu ampliar la informació a la nota de premsa. Cliqueu aquí.