L'Ajuntament de Roda de Ter continua apostant per l'eficiència energètica en la xarxa pública d'enllumenat

Última revisió 19-05-2022 13:39
19/05/2022

Roda de Ter va aprovar en el ple de maig una aportació extra de 15.000 euros més per a la millora de l'enllumenat dels carrers del municipi. El ple també va aprovar modificacions en el nou conveni de residus i neteja amb el Consell Comarcal d’Osona, les quals permetran augmentar en un 30% les jornades anuals de l’escombradora.

Roda de Ter va aprovar dimarts una aportació extra de 15.000 euros més per a la millora de l'enllumenat dels carrers del municipi. El plenari municipal va aprovar una modificació de crèdit que preveu -entre d'altres- actuacions de millora de la xarxa pública d'enllumenat. L'alcalde de Roda de Ter, Roger Corominas (ERC), assegurava que l'objectiu és augmentar i actualitzar els punts de llum de la via pública, tal com ja es va fer el 2021. L'any passat, per exemple, es va posar llum a les parades dels autobusos o es va il·luminar el call que connecta l'aparcament de darrere l'Ajuntament amb la Plaça Major. Aquest any es vol seguir en aquesta línia, ja que «tenim alguns punts detectats on caldria millorar la il·luminació» deia l'alcalde.

En els darrers anys, Roda de Ter ha fet un pla d'actuació de l'enllumenat públic amb l'augment de punts de llum i la seva eficiència energètica. En aquesta línia, el 2021 es van substituir 300 llumeneres per model més eficient i aquest 2022 està previst substituir-ne 300 més.

El ple també va aprovar modificacions en el contracte que l'Ajuntament de Roda de Ter té amb el Consell Comarcal d'Osona en matèria de residus, neteja viària i deixalleria. Els canvis permetran augmentar en un 30% el nombre de dies a l'any que es fa la neteja dels carrers amb escombradora. Segons l'alcalde, Roger Corominas, això és un «salt de qualitat» i és fruit de la compra d'una netejadora de propietat municipal. Aquest fet permetrà passar dels 163 dies actuals fins a 213 dies i «mantenint els costos corrents».

Podeu llegir la nota de premsa del ple aquí.

Sessió plenària del 17 de maig de 2022 de l'Ajuntament de Roda de Ter
Sessió plenària del 17 de maig de 2022 de l'Ajuntament de Roda de Ter
Autor: Serveis de premsa de l'Ajuntament de Roda de Ter